Cu gandul la cei suferinzi, mai multe mame din Timisoara s-au mobilizat pe Facebook si au donat sange

Ultima actualizare: 24-11-2016 07:04

Cu gandul la cei suferinzi, mai multe mame din Timisoara s-au mobilizat pe Facebook si au venit sa doneze sange intr-o actiune vitala pentru bolnavii din spitale.

Luni dimineata, zeci de femei, unele insotite si de partenerii lor, au raspuns afirmativ acestei chemari de intrajutorare.

Peste 40 de mame au venit dis-de-dimineata sa doneze sange pentru cei care au nevoie de ajutor. Ideea unei fapte bune i-a prins insa si pe unii tati, care s-au oferit sa fie donatori. O mamica, de exemplu, a venit insotita de toata familia.

Mama: "Am venit si eu si sotul, apoi facem schimb de bebelus si intru si eu, e o campanie foarte buna si sper sa se mai repete".

Asemenea lor, alte zeci de persoane generoase sunt convinse ca ajutorul lor va aduce cu siguranta alinare unui bolnav.

Doamna: "O singura punga de sange poate salva o viata".

Cei care au donat sange au primit flori si au participat la o tombola, unde au castigat bijuterii, aranjamente florale si cosmetice, daruite tot de mamici.

Iniatiativa a pornit de pe facebook, intr-un grup unde s-au adunat mii de mame din toata tara.

Bianca Potie, fondatoare grup mamici: "Initiativa a fost una spontana si a pornit de la nevoia de a dona acest sange atat de vital personelor bolnave din Timisoara si cumva un raspuns la solicitarile Centrului de Transfuzii. Mizam pe 45 de mamici, cele care au trecut cumva triajul pentru ca exista niste conditii minime in care poti deveni donator de sange si cativa tatici".

A fost prima actiune de donare de sange a acestui grup, insa participantele au anuntat ca vor repeta gestul cat de des vor putea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO