Creatorii romani au ajuns sa decoreze casele strainilor. Lampa lui Dragos, vanduta in toata lumea dupa un viral pe internet

Ultima actualizare: 29-05-2016 00:45

Case de pe intreg mapamondul au ajuns sa fie decorate cu obiecte de design interior create de artisti romani. Produsele lor au in spate idei inovatoare, imbinate cu tehnici traditionale si materiale naturale, precum lemnul sau marmura.

Gratie unei combinatii ideale intre finisaj, unicitate si utilitate, designerii nostri au devenit o voce importanta pe piata internationala.

Cand vorbeste despre produsele sale, Dragos Motica este cu zambetul pe buze. In spatele lor stau multe nopti nedormite si pasiunea pentru design. Alaturi de un prieten, a creat brand-ul UBI KUBI, cunoscut acum si peste hotare.

Dragos Motica, director de creatie Ubi Kubi: "Cea mai mare piata a noastra in momentul de fata este Germania. Dupa Germania este Anglia, dar am vandut si in America, si in Kuweit, si in Hong Kong".

Succesul a venit dupa ce un filmulet cu o lampa creata de el a ajuns viral pe internet. Lampa avea la pachet o piatra, cu care cumparatorul putea sa o sparga si sa ii dea propria amprenta.

"Printr-un proces distructiv, tu creai ceva unicat. Un obiect serializat, dar care poate deveni unicat de fiecare data", spune Dragos.

Si mai incantat este acum de ultima lampa creata. Se aprinde prin simpla mutare a bilei metalice si costa 400 de euro.

Cristian Branea creeaza obiecte de mobilier folosind lemn masiv, lemn exotic, metale sau marmura. Brandul sau, MATERIA, a fost remarcat la Targul de mobila din Koln. Apoi au venit comenzile de peste hotare.

"Avem un transport in SUA, in Arabia Saudita, in Malayesia", spune Cristian.

Produsele lui vorbesc despre o intoarcere la materie, la origini. Cel mai cautat obiect este un taburete, vandut pentru aproximativ 400 de euro.

Tot dintr-o pasiune pentru lemn au fost create si bicicletele OAKI. Una cantareste in jur de 9 kilograme, iar pretul porneste de la 2000 de euro si ajunge pana la 3500 de euro. Primele comenzi au venit din Danemarca si Austria. 

Razvan Blendea, designer OAKI: "Pe exterior, este nuc american si o fasie rosiatica de lemn african, acolo este frasin cu nuc american. De doi ani ma dau pe bicileta de genul asta si sunt garantia ca rezista. Am peste 100 de kg."

Aceste produse, dar si multe altele, pot fi vazute pana pe 5 iunie in Piaza Amzei, la Romanian Design Week.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO