Cornel Ilie (Vunk) scrie piese si pe trecerea de pietoni. "Creativitatea e cea mai mare calitate"

Ultima actualizare: 26-11-2013 20:30
Cornel Ilie

Pentru solistul trupei Vunk, creativitatea nu se limiteaza la domeniul muzical. Acesta e de parere ca libertatea pe care parintii o pot oferi copiilor ii poate face si pe ei sa se simta la randul lor mai liberi, mai tineri.

"Creativitatea e cea mai mare calitate a mea. Imi folosesc imaginatia extraordinar de mult. Imi place sa ma manifest crativ in toate modurile posibile, in orice domeniu, nu doar in muzica", spune Cornel Ilie, cantaret in cadrul trupei Vunk.

 Solistul a stiut de la inceput calea pe care vrea sa o urmeze si, desi pe parcurs a incercat si altceva, in cele din urma s-a dedicat singurului lucru pe care il facea cu placere: muzica.

"Singura data cand am facut ceva ce nu-mi placea a fost in anul trei, la facultatea de Imagine de film si TV, cand am lasat putin muzica la o parte si am incercat sa vad daca imi place mai mult domeniul creatiei de imagine. In timpul unui curs, m-am ridicat pur si simplu din banca, am plecat din clasa fara sa salut si nu m-am mai intors niciodata", isi aminteste artistul.

Despre ideea cantecului  "Vreau o tara ca afara", spune ca acesta i-a venit in urma unei plimbari pe strada, dovada ca impulsul creativ se poate manifesta in orice loc si la orice ora.

"Pur si simplu eram pe strada, ma plimbam si, la o trecere de pietoni, mi-am dat seama ca vreau chestia asta", spune cantaretul.

Cum pot incuraja parintii creativitatea copiilor?

Pentru Cornel Ilie, jocul este un element de baza in dezvoltarea creativitatii unui copil, in special cel care ii pune mintea la contributie.

"Mi-as pune copilul forte mult sa se joace. Cred ca din joaca pleaca lucrurile cele mai serioase. L-as pune sa se joace jocuri clasice, nu cele de pe calculator, desi chiar si acelea au rolul lor, care ar putea sa ajute. L-as incuraja sa se joace, sa alerge, i-as pune chiar mici capcane ca sa vad cum reuseste sa iasa din niste probleme. Din joaca si din placerea de a face lucruri ies cele mai frumoase povesti si cele mai frumoase produse de creatie", spune solistul.

"Fiti creativi! Lasati tinerii sa se bucure de creativitate si asa o sa va simtiti si voi mult mai tineri", este indemnul cantaretului pentru parinti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO