Cozi cu sute de oameni la Peștera Muierilor. Oamenii fug de caniculă în subteran
Canicula provoacă efecte nemaîntâlnite şi la munte. Temperaturile extreme au dus la formarea unui fenomen: coadă imensă la intrările în subteran.
La peştera Muierilor, de exemplu, sute de oameni au aşteptat să intre în cavernele răcoroase, unde temperatura e cu 30 de grade mai mică decât afară. Bine pregătiţi, turiştii s-au echipat că în miez de iarnă pentru aventura din galerii.
Oamenii fug din oraşele fierbinţi spre grotele din adâncuri, să se bucure de un strop de aer rece.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Şi poate că vi se pare un peisaj arctic, dar în sala de la intrare aproape toată lumea se înfofoleşte în haine groase. Odată ajunsă în peşteră, toată lumea se bucură de răcoarea pământului.
Singurii care sunt sătui de frigul din peşteră sunt ghizii care lucrează aici. Permanent trebuie să fie echipaţi de iarnă.
Valentin Duboiu, ghid Peştera Muierilor: ”Temperatura fiind în medie 10 grade şi schimbul acela brusc de la 30 şi la 10 grade are un efect asupra noastră, în sensul că suntem răciţi tot timpul anului.”
Constantin Ispas, ghid Peştera Muierilor: ”Fiind august au început concediile, toţi turiştii caută o clipă de răcoare, luna această de foarte multe ori nu reuşim să luăm toţi turiştii, fiind nevoiţi să aştepte câte o oră.”
Se ştie că peştera Muierilor are o istorie bogată; numele îi provine de la faptul că în timpul războaielor, când bărbaţii erau la luptă se adăposteau în galeriile ei, la nevoie femeile şi copiii. Este prima peştera electrificată din România.