Producătorii de pepeni din Dăbuleni își vând marfa pe stradă, în caniculă

05-08-2017 19:09


Producţia de pepeni a explodat anul acesta, aşa că oamenii din Dăbuleni şi-au mutat recolta în stradă.

Preţurile sunt foarte mici, iar producătorii sunt disperaţi şi stau pe marginea drumului, în ciuda temperaturilor greu de suportat, din dorinţa de a găsi clienţi.

Kilogramul de lubeniţă se vinde la prima mâna cu 20 de bani, dar, în piaţă preţul este de aproape zece ori mai mare. Cât vezi cu ochii, de o parte şi de cealaltă a drumului din Dăbuleni, munţi de pepeni înghesuiţi în căruţe, remorci sau maşini îşi aşteaptă cumpărătorii.

Cum pepeni sunt din belşug, oamenii au ieşit în stradă, în căutare de clienţi. Cu toate că temperaturile de afară nu sunt tocmai prielnice.

Anul trecut, autorităţile au amenajat un spaţiu destinat celor care vor să îşi vândă marfă. Dar cei mai mulţi dintre localnici nu vor să renunţe la obiceiul lor.

"Nu eşti pe stradă pe unde vin cumpărătorii, nu ai nicio şansă să vinzi. Dacă eşti în platformă şi apuci mai în spate nu vine la tine."

În tot acest timp, piaţă din localitate este aproape goală. Deşi intrarea este gratuită.

Potrivit primarului, se fac demersuri ca de anul viitor toţi producătorii să se înscrie într-o asociaţie, pentru ca astfel de probleme să nu mai apară.

În Dăbuleni sunt peste 1.500 de hectare cultivate cu lubeniță și pepene galben.

Tags: pepeni, dabuleni,

VIDEO PROTVPLUS.RO