Cozi ca pe vremea lui Ceausescu pentru cupoanele din programul Rabla. Cat valoreaza un voucher

Dată publicare: 16-05-2013 19:14
Dată actualizare: 24-05-2013 14:07


S-au format cozi ca la carne in "Epoca de Aur", dar nu pentru un pachet de tacamuri, ci pentru cupoanele din programul Rabla pe 2013. Proprietarii masinilor uzate s-au asezat la rand, in fata centrelor de colectare a fierului vechi.

Unii stau de paza de acum o luna. Ce-i drept, exista si o miza importanta: voucherele au o valoare mai mare: 6500 de lei, fata de 3800, in 2012.

Cu toate ca inca nu se stie unde si cate tichete se vor distribui la nivelul fiecarui judet, la Brasov proprietarii de rable si-au lasat deja masinile la rand. Si ca sa fie siguri ca nimeni nu se baga in fata, si-au si numerotat masinile."

Una dintre persoane sta la coada de o luna si jumatate. Vine zilnic sa-si vada...prima iubire: O Dacie de care se desparte cu greu.

"Claxoneaza, merge. Si semnalizare si tot", spune acesta.

Si la Ploiesti, unii spera sa faca din vanzarea autoturismelor ruginite o afacere profitabila. Au voie sa vanda voucherul doar o data.

Din acest an, la achizitionarea unei masini noi se accepta un singur voucher, lucru care ii nemultumeste pe proprietarii cu doua automobile uzate in garaj. Administratia Fondului pentru Mediu va emite 20 de mii de certificate.

"A inceput sesiunea de depunere a dosarelor, care dureaza cinci zile lucratoare, dupa care sunt doua de contestatii. Dupa care incepe distributia tichetelor pe judete, in functie de numarul de masini cu o vechime egala sau mai mare cu 10 ani de zile", a declarat Rovana Plumb, ministrul Mediulu si al Padurilor.

Anul trecut, programul Rabla a reusit sa inlocuiasca 31.000 de masini mai vechi de 10 ani, dar si la aceasta ora in Romania circula peste trei milioane de rable.
 

Tags: remat, rabla,


VIDEO PROTVPLUS.RO