Expozitie la Cluj cu obiecte despre care se spune ca ar proveni de la nave extraterestre

Dată publicare: 16-05-2013 19:00
Dată actualizare: 19-05-2013 02:10


Pasionatii de enigme, care sunt convinsi ca extraterestrii ne viziteaza din cand in cand, pot ajunge in urmatoarele luni la Muzeul de Istorie din Cluj.

Printre alte obiecte misterioase, este expus pentru prima data un fragment straniu, de metal, descoperit pe malul Muresului, despre care se spune ca ar proveni de la o nava sosita de pe alta planeta.

Ana Maria Gruia, muzeograf: "Se numeste Obiect Metalic de la Aiud in mod oficial, toata lumea o cunoaste sub forma de talpa de robot sau de OZN."

Obiectul a fost descoperit in 1973, pe malul Muresului, la 2 km de Aiud, de niste muncitorii care exploatau o cariera de nisip.

Dan Farcas, ufolog: "Doua dintre aceste obiecte s-au dovedit a fi oase de mastodont pietrificate. Al treilea obiect era insa un obiect tehnic, un obiect de aluminiu, care probabil apartinuse la ceva. Unii au spus ca probabil a fost o talpica de la un vehicol. O talpica pe care sa se sprijine un vehicol mai mare".

Singurele analize care i-au fost facute, in laboratoare din Baia Mare si Magurele, sunt vechi de aproape 40 de ani.

Cu tehnica de atunci, specialistii nu au putut identifica nici provenienta acestui obiect, nici vechimea lui. Se stie doar ca este alcatuit din aluminiu in proportie de 87%.

In zona unde se spune ca a fost descoperit obiectul ciudat, unii inca mai spera sa dea de urma unor bucati de OZN.

Paul Srobota, arheolog: "Aici era o balastiera si aici se presupune ca ar fi fost descoperit de niste muncitori, care ar fi sapat in zona, dar mai exista si o varianta cum ca ar fi fost descoperit in cheile Aiudului si predat unor arheologi."

Obiectul straniu a fost tinut pana acum intr-o cutie de pantofi, in depozitul Muzeului de Istorie din Cluj.

Iar cercetatorii nu s-au grabit sa-l expuna si nici sa ceara opinia altor experti din lume.

Carmen Ciongradi:

"-Nu s-a dorit sa se scoata acest obiect pana acum.
-De ce?
- Nu stiu, este o alta pozitie cu privire la acest obiect. Tot ce va putem spune este ca nu este un obiect arheologic, deci noi nu stim ce este. Nu stim din ce perioada dateaza si la ce putea folosi. "

Puteti vedea acest obiect controversat pana pe 1 octombrie, intr-o expozitie neobisnuita, alaturi de Tablitele de la Tartaria, un obiect medieval cu simboluri alchimice descoperit la Vintu de Jos si mai multe amulete egiptene si romane.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO