Alina nu mai este singura. Sute de oameni au sarit sa o ajute pe tanara care a refuzat sa isi abandoneze bebelusul in spital

Dată publicare: 26-01-2015 18:36
Dată actualizare: 29-01-2015 00:04


Povestea Alinei, fata de 22 de ani din Hunedoara alungata de familie pentru ca a nascut un copil din flori, pe care nu a vrut sa il abandoneze, a impresionat sute de oameni.

Multi i-au trimis ajutoare si au mers sa o viziteze cand au vazut ca sta cu fetita in frig, intr-o saracie crunta: o baraca de doi metri patrati, cu o soba si un felinar, in creierii muntilor.

Parasita de iubitul ei cand era insarcinata, Alina a fost alungata de familie: parintii ei nu erau de acord sa aduca pe lume un copil din flori. I-au transmis ca se poate intoarce acasa numai daca abandoneaza fetita la maternitate. Cu un curaj uluitor, tanara nu a vrut sa-si paraseasca bebelusul.

AFLATI LA FINALUL ARTICOLULUI CUM O PUTETI AJUTA PE ALINA

De trei saptamani si-a gasit un acoperis intr-o coliba din Suseni, o localitate de la poalele Muntilor Retezat. Nu are curent electric si singura ei avere o constituie un pat, o soba si un felinar. Atat ea cat si fetita indura frigul cumplit si sufera amandoua de foame. Impresionati de povestea lor, prezentata la Stirile Pro TV, sute de oameni din intreaga tara le-au venit in ajutor.

"Uite, mami, cate cadouri ai primit de la oameni cu suflet, jumatate din tara asta se gandeste la tine. Le multumim, mami, le multumim", a spus Alina.

Un domn a adus alimente si haine pentru Alina si fetita ei, Maria, care a implinit de curand o luna: "Am vazut povestea ei la televizor si am fost impresionati si am incercat sa ajutam cu ce putem".

Alti oameni s-au oferit sa le gazduiasca pe cele doua si le-au trimis, din putinul lor, alimente si bani: "Am adus si noi ce putem, ca nici noi nu suntem prea bogati, stam cu socrii, dar nu suntem atat de saraci ca ea".

"Fiica noastra din Germania a vazut la televizor si am venit sa ii aducem noi cate ceva, chiar daca venim de departe", a spus si un barbat.

Cei de la primaria din localitate, i-au oferit, luni, Alinei un telefon mobil si au deschis la banca un cont umanitar unde oameni cu suflet pot face donatii.

"De azi dimineata suna telefonul incontinuu, oameni care vor sa o ajute", a spus Arabela Vituica, inspector primaria Raul de Mori.

Alina a vazut o casa saracacioasa cu gradina in apropiere de baraca in care locuieste si spera sa stranga 15.000 de lei ca sa o cumpere si sa o renoveze.

In plina iarna, cele doua suflete, mama si fiica, spera ca acum, dupa atatea suferinte, visele lor sa li se implineasca, la fel ca intr-o frumoasa poveste de iarna cu oameni care au sufletul mare.

CONTACT PENTRU DONATII:

Puteti sa o ajutati pe Alina cu donatii in urmatoarele conturi, deschise la BRD Hateg:

donatii in lei: RO56BRDE220SV75252772200
donatii in euro: RO48BRDE220SV75252932200

Coletele pot fi trimise pe adresa Primariei, cu mentiunea "Pentru Pata Alina Isaura"
Primaria comunei Rîu de Mori
COD 337380 RÎU DE MORI, str. Principala, nr.1, judetul Hunedoara - ROMANIA
tel.: 0254 776046 fax. 0254 776047
e-mail: primariaraudemori@yahoo.com

Primar Niculita Mang - 0741.112.395
E-mail: primar@riu-de-mori.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO