Copiii cu dizabilitati din Brasov, al caror centru a ars, au primit ajutor de la voluntari. Cum puteti dona

Dată publicare: 13-01-2017 07:22
Dată actualizare: 16-01-2017 07:33


Zeci de oameni s-au mobilizat pe retelele de socializare pentru a da o mana de ajutor copiilor cu dizabilitati din Brasov, dupa ce un incendiu le-a distrus caminul. Voluntarii au strans haine, lenjerie si mancare.

 Acum, reprezentatii centrului spun ca mai au nevoie de materiale de constructii ca sa refaca dormitoarele afectate de flacari.

Date de contact pentru cine vrea sa le ajute

Cont de donații în lei - DGASPC RO23TREZ13121370201XXXXX4384150
Trezoreria Brasov.
Beneficiar DGASPC Brasov- CRS Bradet

Cladirea, veche si construita aproape in totalitate din lemn, a ars ca o torta in urma cu doua zile. Din fericire, nimeni nu a fost ranit in incendiu, dar copiii cu dizabilitati de la centrul din Bradet au ramas doar cu hainele de pe ei. In scurt timp, oameni cu suflet mare s-au mobilizat pentru a-i ajuta.

Cativa tineri, de pilda, s-au organizat pe retelele de socializare. Au adunat bani, cu care au cumparat mancare si dulciuri si au facut rost si de o duba pentru a duce donatiile la centru.

"Le-am luat niste dulciuri, fructe, branza topita, sunca. Am incercat sa luam cate un pic din fiecare."

"Le multumim celor care s-au implicat, cu ajutorul lor am reusit sa cumparam niste alimente, am strans imbracaminte, prosoape, lenjerie si asta e primul transport."

Si nu au fost singurii. Zeci de organizatii au donat mai multe obiecte de care copiii au mare nevoie. Conducerea institutiei spune ca acum le-a ramas doar sa reconstruiasca imobilul distrus de valvataie.

Adrian Diac, seful centruluui: "Pe viitor speram ca sa putem construi cu ajutorul celor din jur o locuinta noua pentru copilasi. E vorba de doua cladiri, undeva la 300 de metri patrati care pot gazdui 24 de copii."

Complexul de Reabilitare Scolara Bradet este in subordinea Directiei pentru Protectia Copiilor Brasov si se ocupa de minorii cu dizabilitati psiho-motorii. Pentru refacerea cladirilor afectate de foc, a fost deschis un cont bancar in care se pot face donatii.


VIDEO PROTVPLUS.RO