Controale inasprite in aeroporturi. Afla ce ai voie sa pui in bagaje

Ultima actualizare: 16-07-2012 10:15

Atentie daca plecati cu avionul. Pentru ca se tem de posibile bombe facute cu lichidele din bagajele de mana, autoritatile aeronautice europene inaspresc din nou controlul la imbarcare.

Pasta de dinti, parfumul sau crema de maini vor fi mai atent verificate cu echipamente speciale care folosesc raze X. Iata ce trebuie sa faceti, ca sa treceti repede si fara emotii de filtrul de securitate.

Calatorii care folosesc des avionul stiu ca cea mai buna idee este sa nu iei deloc lichide la tine. Iti pui cureaua, haina si ceasul in tava si treci prin detector. Daca suna, te supui cu rabdare controlului corporal.

Daca respecti regulile este simplu. O punga transparenta cu recipiente mai mici de 100 de mililitri.
Pubelele speciale din aeroport sunt pline de peturi cu apa, insa lichidele sunt doar cea mai noua problema. Cutiile cu obiecte interzise au ajuns adevarate colectii de foarfece, bricege, furculite, tirbusoane sau chiar pistoale de panoplie. Daca agentul nu ar avea rabdare si putin simt al umorului, totul ar putea ajunge o chestiune penala.

Recomandam pasagerilor sa se intereseze care sunt regulile. Sa ia in calcul ca daca intarzie la control risca sa piarda avionul. Noile norme, desi mai dure, nu vor avea efect direct asupra pasagerilor, cel putin asta promit oficialii din aviatie.

Norma intra in vigoare de la 1 aprilie si va extinsa progresiv de la controlul de tranzit catre toate zborurile.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO