Concurs de prins purcei la Pecica. Copiii au alergat ca la maraton dupa godaci, iar cei mai iuti au plecat cu ei acasa


Ultimul update: Joi 25 August 2016 07:02
Data publicarii: Luni 22 August 2016 08:01
Categorie: Stiri Sociale

Un concurs inedit de prins purcei a facut senzatie ieri in Pecica, judetul Arad. Si cum competitia nu este la prima editie, micutii au venit pregatiti si cu antrenamentul facut de acasa. Totusi nici godacii nu s-au lasat prinsi prea usor.

 

Concursul de prins purcei din Pecica a avut mare succes in randul copiilor. Dupa tragerea la sorti, cei peste 50 de participanti cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, au fost impartiti in grupe de cate 10. Pentru fiecare grupa au fost pusi la bataie cate patru purcelusi, iar cine a fost mai iute de picior si indemanatic, a plecat cu purcelusul acasa.

In varsta de 10 saptamani, si cantarind cate 15 kg fiecare, purceii nu s-au dat batuti prea usor. Insa copilasii au venit cu antrenamentul facut.

Petru Antal, primar Pecica: "Ideea concursului ne-a venit din Ungaria acum zece ani si in fiecare an am reusit cu brio sa organizam acest concurs."

Pentru ca are mare priza la public organizatorii promit ca si anul viitor, concursul de prins purcei va fi pe lista competitiilor de la sarbatoarea Praznicul de pita noua din localitatea Pecica.

Tags: purcel, concurs, pecica,

VIDEO PROTVPLUS.RO