Concurs de gatit al bucatarilor din Apuseni, la Albac. Secretele dezvaluite de cativa concurenti

×
Codul embed a fost copiat

Preparate vanatoresti, tocanite din carne de vita si porc, mamaliga si gulas- acestea au fost vedetele concursului gastronomic de la Albac.

Cei mai iscusiti bucatari de pe Valea Ariesului au gatit la ceaun ore in sir, spre disperarea celor de pe margine. Cea mai grea sarcina le-a revenit membrilor juriului care au avut sarcina ingrata de a decide care este totusi cea mai gustoasa mancare.

Bucatarii din Apuseni au fost atat de seriosi incat ai fi spus ca isi dau doctoratul. Un gulas ardelenesc, pregatit pe indelete, a starnit interesul turistilor.

Ana Gligor, bucatareasa: "Prima data punem ceapa, cu putina unsoare, la calit, se adauga ardeiul, morcov razalit, telina. Dupa ce s-au calit zarzavatuile, se pune carnea de vitel."

Nelutu Mucea, administrator pensiune: "Poate satura 20 de persoane, avem nevoie de 4 kg de carne macra de vitel fara os, 2 kg de ceapa, 2 kg de ardei gras, 1 kg de ardei kapia."

Citește și
concurs de bucatarie vegetariana Brasov
Reactia romanilor la un concurs de produse vegetariene: "Pentru cine e bolnav, e bine". Inghesuiala, doar la chiftelute

Si o tocanita din carne de mistret i-a tentat pe multi.

"E necesar sa fie tinuta cateva zile in bait, adica apa cu otet, cu foi de dafin, cu piper si dupa ce se tine 3-4 zile, se fragezeste si e numai buna de facut tocanita. Dupa ce toate ingredintele s-au intalnit in ceaun si au stat impreuna 7-8 ore, fiecare a imprumutat savoarea lor unul celuilalt. O sa-l servim in farfurie de lemn facauta de moti, alaturi de care sosul de merisoare inlocuieste la noi in zona muraturile." explica bucatarul reteta.

Gustul aparte al acestor preparate este dat de mirodenii.

Claudia Nicoara, proprietar pensiune: "Secretul unei tocanite delicioase este sa fie realizata la un foc demol, sa fie fiarta la lemn si in ceaun."

Juriul a avut o misiune dificila. Cornel Tuhut, presedinte juriu: "Se puncteaza originalitatea, respectarea retetei, prezentarea, specificul zonei."

Mancarea a fost delicioasa, au spus in cor toti vizitatorii, care au mancat pe saturate.

Cateva sute de turisti si-au lins degetele dupa ce au gustat minunatiile din farfurii.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Citește și...
Festivalul placintelor a adunat zeci de pofticiosi. Reteta placintei
Festivalul placintelor a adunat zeci de pofticiosi. Reteta placintei "Poale-n brau", care poate intra in Cartea Recordurilor

Un miros ademenitor de placinte si alte bunatati traditionale s-a lasat sambata peste Parcul National din Capitala.

Reactia romanilor la un concurs de produse vegetariene:
Reactia romanilor la un concurs de produse vegetariene: "Pentru cine e bolnav, e bine". Inghesuiala, doar la chiftelute

Pentru multi romani, carnea este nelipsita din menul zilnic. Bucatarii de top sunt, insa, de parere ca trebuie, sa gustam si preparate vegetariene.

Cea mai cautata meserie la scolile profesionale. Pentru ca sunt doi elevi pe loc, profesorii au introdus examen de admitere
Cea mai cautata meserie la scolile profesionale. Pentru ca sunt doi elevi pe loc, profesorii au introdus examen de admitere

Anul acesta este concurenta mare la scolile profesionale. Sunt doi elevi pe un loc, asa ca profesorii au introdus examen de admitere. Cea mai cautata meserie este cea de bucatar.

Recomandări
Înot cu obstacole. Lia Manoliu, bazinul unde a crescut David Popovici, e de 7 ani părăsit, din cauza... „ghinionului”
Înot cu obstacole. Lia Manoliu, bazinul unde a crescut David Popovici, e de 7 ani părăsit, din cauza... „ghinionului”

Partea I. Vorbim despre o situaţie de neînțeles, și cu efecte importante asupra generațiilor tinere. De ani de zile, pentru membrii lotului naţional de înot, reprezentaţii statului promit un bazin.

Tragedia Colectiv s-a repetat în Macedonia de Nord: 60 de morți și 155 de răniți. ”Nu îi pot scoate afară. Copii arși”
Tragedia Colectiv s-a repetat în Macedonia de Nord: 60 de morți și 155 de răniți. ”Nu îi pot scoate afară. Copii arși”

Tragedia de la Colectiv s-a repetat, în cel mai cumplit mod, de această dată într-un club de noapte din Macedonia de Nord.  

Discurs delirant al lui Viktor Orban: ”Ei spun că viitorul aparţine imperiului mondial al curcubeului. Slavă maghiarilor!”
Discurs delirant al lui Viktor Orban: ”Ei spun că viitorul aparţine imperiului mondial al curcubeului. Slavă maghiarilor!”

Viktor Orban a avut un nou discurs delirant, în aceeași zi în care și-a numit opozanții ”gândaci” care trebuie ”curățați”. Liderul tot mai extremist al Ungariei a declarat că luptă împotriva celor care văd viitorul în ”imperiul mondial al curcubeului”.