Concurenta in prag de Paste. Mielul de Camerun prinde avans spre farfuriile romanilor
Carnea lui nu are colesterol, are gust de vanat si o aroma inconfundabila. Un iranian stabilit in Prahova a aclimatizat deja 20 de oi si berbeci de Camerun, care au fatat primii miei.
Traditia spune ca nu e Paste adevarat, daca nu ai pe masa macar o bucatica de miel. Cei carora nu le place insa mirosul si gustul specifice carnii de miel pot avea pe masa o delicatesa: carnea de oaie de Camerun.
Cand s-a stabilit la Floresti, in Prahova, Reza Taheri a adus din Africa aproape 20 de exemplare de oi de Camerun, care s-au aclimatizat perfect. Sunt mai rentabile decat mioritele autohtone: mananca mai putin, sunt mai usor de intretinut, nu trebuie tunse si se inmultesc de trei ori in doi ani.
Si pentru ca au o carne speciala, pretul oilor de Camerun este ceva mai mare decat al mioarelor autohtone. Un kilogram de miel de camerun costa intre 35 si 40 de lei.
Prietenii si apropiatii si-au rezervat deja cate un berbecut, dar se gandesc daca sa-l taie de Paste sau sa le cumpare si cate o femela, pentru a-i inmulti.