Pregatiri de Paste. Romancele isi fac incalzirea pentru cursa cu obstacole din bucatarie
De Paste, mielul este regele care va trona pe masa de sarbatoare. Tocmai din aceasta cauza este bine sa stiti, din start, care este cel mai delicios.
Cei care nu vor sa le miroasa toata casa a friptura ar face bine sa isi cumpere carne din Dobrogea. Daca, dimpotriva, apreciati gustul puternic de oaie si seu, atunci alegeti un miel din zona Ardealului. Specialistii vin cu ponturi clare despre cat de gustoasa este carnea de miel in functie de rasa. In top troneaza merinosul dobrogean pe care il gasim in sudul tarii. Maestrii bucatari lauda carnea pentru gust si nu numai. Merge perfect cu un sote de legume stropit bine cu vin alb sau rosu si ustoroi din belsgug.
Daca ne indreptam spre Cluj, Bistrita, Sibiu sau Satu Mare, intalnim Bala de Bistrita. Fermierii o cresc pentru ca ajunge rapid la dimensiuni impresionate si intra la concurenta cu turcana. Mai nou, ciobanii nostri incruciseaza rasele autohtone cu cele straine.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Indiferent insa de alegerea finala nu uitati ca langa toate pulpele bine rumenite merg de minune garnituri usoare, cel mai recomandat fiind spanacul.