Concluzia oficiala a investigatiei de la Tudor Vianu: "Profesorul a facut o gluma pe care elevii au inteles-o ca atare"

22-02-2016 12:30

S-a terminat ancheta Inspectoratului Scolar in cazul profesorului de la Colegiul "Tudor Vianu", care l-ar fi pus pe un copil sa se tarasca in clasa pentru un punct in plus la teza.

Anchetarea profesorului a inceput pe 5 februarie. Atunci, doua comisii - una de la Inspectoratul Scolar din Capitala, alta de la Ministerul Educatiei - au inceput sa verifice in ce masura dascalul de la colegiul Tudor Vianu a gresit fata de elevii sai. Severius Moldoveanu a fost acuzat ca i-ar fi pus sa se umileasca si sa mearga in genunchi pentru o nota mai mare in teza de matematica.

O echipa formata din trei inspectori scolari a fost la Colegiul "Tudor Vianu" si a stat de vorba cu profesorii, elevii, parintii acestora si cu cei din conducere. Concluzia anchetei este ca: "Din declaratiile elevilor rezulta ca incidentul petrecut la clasa a fost o gluma a profesorului, inteleasa ca atare de elevi, care nu s-au simtit umiliti. Parintii elevului participant la incident nu au depus o reclamatie referitoare la acest incident."

Singurul lucru care i se reproseaza profesorului este ca "nu a respectat graficul sustinerii lucrarilor semestriale, grafic aprobat de conducerea unitatii de invatamant."

Cata vreme parintii baiatului implicat in incident nu au depus o plangere, cei din inspectoratul scolar, dar si din conducerea liceului, au precizat ca nu pot face altceva decat sa monitorizeze de acum incolo modul in care se comporta acest profesor.

Marian Banu, purtator de cuv ISMB: "Inspectoratul scolar, cat si conducerea unitatii de invatamant, vor monitoriza activitatea domnului profesor privind modul de comunicare cu elevii."

Profesorul le-ar fi propus elevilor dintr-o clasa de a X-a de la Liceul "Tudor Vianu" sa merga taras pana la catedra, daca vor un punct un plus la nota obtinuta in teza, iar un baiat chiar a facut asta.

Dezvaluirea a venit din partea unei eleve. Alti copii, din aceeasi clasa, sustin insa ca nu este adevarat si ca totul a fost o gluma intre elevi, iar profesorul ar fi incercat sa ii opreasca.

Ministerul Educatiei a declansat o ancheta in acest caz si urmeaza ca in aceste zile da aflam si rezultatul acesteia.

Primele explicatii ale profesorului care si-ar fi pus elevii sa se tarasca. O eleva i-a compus o poezie in semn de sustinere

Cazul profesorului de la Liceul Tudor Vianu imparte elevii in doua tabere. Discutiile purtate de tineri pe WhatsApp. FOTO

Scandal urias la un liceu din Capitala. Un profesor e acuzat ca a pus un elev sa se tarasca in genunchi pentru marirea notei


VIDEO PROTVPLUS.RO