Cazul profesorului de la Liceul Tudor Vianu imparte elevii in doua tabere. Discutiile purtate de tineri pe WhatsApp. FOTO

07-02-2016 15:57

Cazul profesorului de matematica de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala, acuzat ca ar fi pus un elev sa se tarasca in genunchi pentru o nota mai mare, a impartit parintii si elevii in doua tabere.

Duminica, mai multi elevi, parintii lor, dar si fosti absolventi s-au strans in fata liceului, ca sa il sustina pe profesorul de matematica. Potrivit acestora, totul a fost doar o gluma.

Contestatarii sustin contrariul. Ei spun ca, influentati de conducerea scolii, copiii si-au stabilit o poveste ca sa-l apere pe profesor. Deocamdata, o echipa trimisa in control de ministrul Educatiei a inceput o ancheta.

Mama unei fete, colega si ea cu cel care s-ar fi tarat in genunchi la ora de matematica, spune ca la mijloc ar fi vorba despre o manipulare. Ca sa isi sprijine afirmatiile, femeia a facut publice cateva discutii purtate de fiica ei pe telefon cu altii din clasa.

"Omul chiar a facut frauda, iar declaratia mamei pentru HotNews doar intareste asta”, este replica unuia dintre elevii care discuta cu restul colegilor pe chat.

 

Oamenii stiu exact ceea ce face Sever acum... Raspunde penal pentru frauda facuta, daca exista martori.... Media lui Marcus e cu un punct mai mare”, spune un altul.

Aceste discutii, sustine parintele, ar putea fi probe evidente ca elevii au fost intimidati.

Luminita Macsim, mama unei eleve: “Si asupra ei este o presiune foarte mare, primeste jigniri de la o parte din colegi , este desconsiderata, desi este si ea olimpica la Vianu. Eu vreau sa cred ca acesti copii vor recunoaste care este adevarul....NU vreau sa denigrez liceul. Cred ca este un liceu de top. Nu reprosez sistemului din liceu, ci profesorului care nu cred ca a dat o lectie de viata copiilor".

Acest razboi a readus in fata liceului si fosti elevi ai lui Severius Moldoveanu.

Bianca, fosta eleva: "Am fost foarte uimita de ce se intampla, profesorul era amuzant cu noi toti. Eu am ramas cu foarte multe lucruri de la el, nu numai despre matematica".

Lucian, elev: “Noi ne-am adunat ca sa il susutinem pe domnul profesor, caruia ii multumim pentru tot ce-a facut pentru noi"

Matei, elev: “Domn profesor face anumite glume, dar niciodata nu s-a ajuns la umilinta si aceasta repet nu a fost gluma dansului".

Alexandra, eleva: "Ne-am dus la cealalta clasa de-a zecea , le-am transmis si lor gluma, si cand au venit rezultatele de la teza au facut o gluma cu baiatul ala, dar a fost o gluma pentru ca no suntem apropiati de profesor si am simtit ca putem face gluma".

Ministrul Adrian Curaj a decis trimiterea unei echipe de control la Colegiul National "Tudor Vianu"

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a decis sa dispuna un control in regim de urgenta la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala, pentru investigarea acuzatiilor care i se aduc unui cadru didactic din aceasta unitate de invatamant, informeaza un comunicat al MENCS remis sambata AGERPRES.

"Consider ca analiza acestui caz extrem de grav trebuie sa tina cont de trei aspecte: incalcarea demnitatii elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educatiei cu privire la perioada de sustinere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Ma astept ca masurile sa fie de asa natura incat sa sanctioneze si sa descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice", a declarat ministrul Adrian Curaj, potrivit sursei citate.

Ministerul Educatiei reaminteste ca, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar, personalului din invatamantul preuniversitar ii este interzis sa desfasoare actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a elevului, viata intima, privata si familiala a acestuia.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO