Competiții de pescuit sportiv în jurul Capitalei. Premiul I poate ajunge la 10.000 de euro
Peștișorul de aur a fost în ultima lună în urmărire generală pe salba de lacuri din jurul Capitalei. Bălțile amenajate de investitori privaţi sunt gazda tot mai multor competiții de pescuit sportiv, care atrag concurenți din toată lumea.
Taxele de participare urcă până la 300 de euro de persoană, dar pasionații de "fir întins" au șanse să plece cu premii de mii de euro, chiar dacă exemplarele-record sunt eliberate în lac.
Şedinţa foto de câteva minute e răsplata pescarului după câteva zeci de ore de pândă, la un concurs european de pescuit somn, în nordul Capitalei.
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
Cei mai talentaţi pescari capturează, în câteva ore, la Gruiu, cantităţi neaşteptate de crap. Iar la Tâncăbești somn, biban, salău, ştiucă şi crap.
Taxa de participare la concurs variază între 500 şi 1.000 de euro, pentru o echipă de 3-4 pescari. Iar premiul I poate ajunge la 10.000 de euro. Dar ca să scoţi bani din baltă, trebuie ca cineva să îi arunce întâi înăuntru. Ca să "vândă" promisiunea unor capturi monstruoase, administratorii lacurilor cumpără din ţară şi din străinătate exemplare mari. Populează apele şi anunţă pescarii ce îi aşteaptă.
Cheltuielile sunt mari şi pentru pescarii profesionişti.
Florin Niță, portarul echipei Sparta Praga, recunoaşte că o parte din ce câştigă din fotbal dă pe scule de pescuit. A prins crapi de zeci de kilograme, dar acum i s-a predat doar o ştiucă tânără.