Companii de taxi acuza ca nu sunt lasate sa practice tarife mici!

Ultima actualizare: 28-10-2012 14:39

Criza naste scandaluri mari intre companiile de taxi si primarii. In Capitala, autoritatile sunt amenintate cu procese pentru ca ar refuza sa fie micsorat tariful pe kilometru, cum cer cativa patroni.

Suparare mare si in alte orase, unde taxiurile mai mult stau decat merg. Doi patroni de companii de taximetrie ii acuza pe cei din primarie ca ar face jocul concurentilor mari, care au 1,65 lei pe km. Ei cer 1,19, respectiv 1,29 de lei si spun ca nimeni nu are dreptul sa le ceara sa mareasca tariful.

Ba avem, sustin autoritatile, care se tem ca niste tarife mult mai mici ar produce dezechilibre in piata si nu numai.

Conform legii, toti cei care cer micsorarea tarifului trebuie sa completeze o nota de fundamentare, adica un tabel in care trec diferite costuri - de personal, cu service-ul, cu taxele si impozitele. Problema e ca unii considera ca nu au deloc astfel de cheltuieli.

"Nu este sustenabil, si nici legal, nu ai cum sa treci cheltuieli cu munca vie zero, adica cineva a descoperit masini teleghidate, fara soferi? Acele fise de fundamentare a tarifelor au fost facute pe genunchi," este de parere Bogdan Dinca, vicepresedinte Camera Taximetristilor Bucuresti.

In toata tara, companiile de taxi au avut in primele sase luni ale anului incasari cu 40% mai mici fata de 2009, semn ca oamenii nu mai au bani de plimbari individuale si prefera sa se inghesuie la comun in mijloacele de transport.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO