Nu-ti poti plati ratele la banca? Mari sanse sa scapi partial de datorie


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 05:38
Data publicarii: Miercuri 11 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Cei care nu-si mai pot plati ratele la banca au sanse tot mai mari sa scape de o parte din datorie. Legea falimentului persoanelor fizice a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ si poate intra in dezbatere parlamentara.

Bancile insa nu vor sa faca nicio concesie si spun ca legea ii va pune la adapost pe iresponsabili. Daca, spre exemplu, un salariat ramane fara serviciu si nu isi mai poate achita creditul de 100.000 de euro luat de la banca, prin aceasta lege i se sterge o parte din datorie.

Dupa ce salariatul isi declara falimentul, banca va incerca sa isi recupereze banii imprumutati executandu-l pe datornic. Insa, daca banca va obtine de exemplu doar 75.000 de euro pe aceste bunuri, diferenta pana la 100.000 va fi stearsa.

Initiatorii legii spun ca falimentul persoanei vine inclusiv in ajutorul bancii. Aceasta poate valorifica bunurile in cinci luni de la falimentul datornicului, scapand de procesul executarii silite. Mai mult, nu puteti cere falimentul daca v-ati instrainat bunurile inainte de a va declara in imposibilitate de plata.

100.000 de oameni nu isi mai pot plati datoriile si au intrat in vizorul colectorilor de debite, potrivit cotidianului Gandul.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO