Cod rosu in spitalele din Romania
"Diagnosticul" a fost pus chiar de Organizatia Mondiala a Sanatatii, ingrijorata de migratia de nestavilit a medicilor romani: 4 % dintre angajati.
De aproape doi ani, peste 2000 de specialisti ingrijesc bolnavi care nu le vorbesc limba. In ritmul acesta, spitalele noastre se vor transforma in muzee pustii, iar suferinzii vor ramane pe drumuri.
O viata mai buna, bani mai multi dar si conditii de lucru de calitate. Acestea sunt motivatiile celor peste 2000 de medici care au plecat sa lucreze in alte tari. Multi dintre cei care au ramas in tara se gindesc si ei sa-si incerce norocul.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
80% dintre cei care au plecat au grija de bolnavii din tarile Uniunii Europene: Franta, Belgia, Olanda, Anglia si Germania. Alti 20% s-au indepartat si mai mult ii gasim prin salile de operatie si prin saloanele clinicilor din America, Australia, Canada si Noua Zeelanda.
Ne-am pierdut in fiecare luna, in ultimii doi ani, medici specialisti buni: chirurgi cardiovasculari, cardiologi, medici de urgenta, dar si de terapie intensiva.
Golul lasat de ei este urias. Cei care au ramas, lucreaza de doua ori mai mult si au grija de un numar dublu de pacienti. In plus, in zeci de spitale orasenesti s-au intors la munca 344 de medici care in loc sa se bucure de pensie, dau consultatii.