Maluri intregi de pamant ar putea ajunge pe "controversata" autostrada Sibiu-Orastie, dupa topirea zapezii
Autostrada Sibiu-Orastie, data in folosinta in noiembrie 2014, pare "pavata" cu probleme.
Dupa fisuri in asfalt si denivelari, acum exista o noua amenintare - tot in zona lotului 3, recent reparata.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Din cauza alunecarilor de teren de pe Dealul Bucium, maluri intregi de pamant ar putea ajunge pe sosea, dupa ce se va topi zapada.
Autostrada Sibiu Orastie a fost deschisa acum mai bine de doi ani, inainte de alegerile prezidentiale. Din pacate pentru soferi, bucuria a fost de scurta durata. La cateva luni, au inceput sa apara probleme, iar drumul a ramas inchis pana in 9 octombie anul trecut. Acum, au aparut alte amenintari - alunecarile de teren, de pe dealul Bucium.
Mhai Craciun, reprezentant Asociatia "Construim Romania": "Am sesizat inca din faza de costructie, acolo la Aciliu sunt balbaieli majore si ca nu sunt solutii tehnice clar proiectate si aplicate. Si ca totul e pe baza de incercare. Este o probabilitate foarte mare ca apa infiltrata sa lubrifieze suficient incat toata masa de pamant sa cada brusc."
Adica topirea zapezii si ploile vor agrava situatia, spun specialistii.
Mhai Craciun, reprezentant Asociatia "Construim Romania":
"E un scenariu clar, argila nisipoasa care cade. Dealul era oricum instabil si el tinde acum sa se reechilibreze. Va cadea acesta placa in cele din urma natural. Poate o sa cada dealul poate nu, dar primul lucru este sa evacuam oamenii si sa consolidam inainte sa se intample scenariul pesimist."
Si geologii trag un semnal de alarma.
Ioan Hapca, geolog: "Se observa doua valuri de pamant alunecate, rigolele betonate care au fost facute pentru capatarea apelor. Sunt deterioarate si rupte. Se vad si o serie de ogasii prin care patrunde apa in teren. Trebuie tinute neaparat sub observatie Sa se imprastie acest pamanaturi de umplutaura care sunt acolo si cu niste drenuri si rigole sa se dirijeze controlat apa."
Soferii care circula pe acolo spun ca au vazut si ei cum pamantul care o ia la vale pe partea dreapta a drumului, pe directia de mers Sibiu-Sebes.
Sofer: "Sa se intample cand nu sunt masini pe drum pentru ca altfel va fi o catastrofa. Este jalnic, denivelari, gropi. Peste tot in lume se face ceva, la noi nimic."
Sofer TIR: "Sunt niste aruncaturi, niste praguri. E ceva anormal, asta e, nu ne putem pune cu natura. Dar s-au facut niste lucrari, vad ca degeaba."
Si localnicii sunt ingrijorati. Cei care au semnalat problemele au propus si solutii - piloni care sa intareasca versantul, plase de protectie sau plantarea unor pomi.
Sursa: Pro TV
Etichete: autostrada, asfalt, probleme, fisuri, sibiu - orastie,
Dată publicare:
03-02-2017 08:28