Cinci scoli din judetul Galati nu incep anul scolar la 16 septembrie, din cauza inundatiilor


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 15:16
Categorie: Stiri Sociale
scoala

Cinci scoli din localitatile galatene Cudalbi, Pechea, Baleni, Costache Negri si Frumusita nu pot incepe anul scolar la 16 septembrie, intrucat au fost inundate in urma ploilor torentiale si au instalatiile electrice distruse.

Inspectoratul Scolar Judetean Galati a transmis Ministerului Educatiei situatia unitatilor de invatamant care nu vor fi deschise in 16 septembrie, prima zi de cursuri a anului scolar 2013-2014.

Potrivit datelor furnizate pana joi, 12 septembrie, cinci scoli nu-si vor putea primi elevii din cauza avariilor produse de inundatii. Acestea sunt Scoala Gimnaziala nr.1 din comuna Baleni, Scoala Gimnaziala "Elena Negri", din comuna Costache Negri, Scoala Gimnaziala "Prof. Emil Panaitescu" din comuna Cudalbi, Scoala Gimnaziala nr.1 din comuna Frumusita si Scoala Gimnaziala "Alexandru Moruzi" din comuna Pechea.

"In unitatile de invatamant afectate de ploile torentiale, cladirile au fost inundate, iar instalatiile electrice distruse", a precizat Ministerul Educatiei. Inspectoratul Scolar Judetean Galati va actualiza datele in cursul zilei de vineri, a precizat sursa citata. Noua persoane si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri, in noapea de miercuri spre joi, in judetul Galati.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati a prezentat, vineri, un bilant provizoriu al pagubelor produse de inundatii in ultimele 48 de ore, fiind afectate 22 de localitati. Potrivit bilantului, 2.434 de persoane au fost evacuate din locuinte din cauza inundatiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinte au fost distruse complet. Totodata, 140 de persoane au fost salvate de la inec.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO