"Cină în alb", picnicul exclusivist din centrul Capitalei. Cum au venit invitaţii îmbrăcaţi
Un eveniment select, organizat cu entuziasm în peste 70 de oraşe din 35 de ţări, a avut loc în premieră la Bucureşti. "Cină în alb" este un uriaş picnic exclusivist, ţinut într-un loc ce rămâne secret până în ultimul moment.
Cei peste 500 de oaspeţi au cumpărat bilete fără să ştie ce vor avea în meniu şi alături de cine vor lua masă. S-au prezentat la locul de întâlnire, aşa cum cer exigenţele peste tot în lume: la patru ace, în haine de un alb imaculat.
Albul a fost regulă absolută. Nu crem, nu fildeş, nu roz pal. Alb impecabil, accesorizat cel mult cu bijuterii din aur şi argint.
Au fost două categorii de oaspeţi: cei care au plătit o invitaţie obişnuită, adică 350 de lei pentru un cuplu, au venit cu mâncarea de acasă şi cu fete de masă şi decoraţiuni, evident, albe, plus tacâmuri - în niciun caz de plastic!
Participanţii cu invitaţii premium au avut tot meniul inclus, pregătit de un bucătar şef din ingrediente premium albe - adică brânzeturi, sosuri, spume şi bezele, asezonate cu pete de culoare.
Franz Conde, bucătar şef: ''Este prima oară când mă implic în pregătirea cinei în alb. Urmăresc evenimentul de ani de zile, sunt un mare fan al ideii din spate. Te îmbraci în alb şi te gândeşti la puritate şi cel de lângă ţine e îmbrăcat la fel. Nu mai vezi diferenţele, ci personalitatea, zâmbetul, ochii persoanei."
La faţă locului a fost evident că mâncarea e doar un pretext, într-un spaţiu unde 500 de oameni au venit de fapt că să fie văzuţi.
Cei care au participat la Cină în alb au avut restricţii inclusiv în ceea ce priveşte băuturile. Au fost acceptate numai şampania şi "rudele acesteia": vin spumant sau prosecco. Iar cantitatea maximă permisă a fost o sticlă de persoană, tocmai că petrecerea să rămână rafinată şi fără excese, până aproape de miezul nopţii.