Centru pentru gainile EXPLOATATE, la doi pasi de Bucuresti. Cum arata pasarile dupa un an intr-un mare combinat

Ultima actualizare: 02-04-2015 07:06
gaini in baterie

Un bucurestean a lansat o afacere – profitabila, spune el - cu gaini “reformate”, salvate din marile crescatorii

Ferma se afla in Ilfov, la Moara Vlasiei, si numara cateva zeci de pasari, toate cumparate de la combinate avicole unde erau exploatate. Tinute in faimoasele baterii – custi inghesuite, in care gainile abia au loc sa se miste si nu vad lumina soarelui – acestea sunt reabilitate de un fermier bucurestean, care le transforma peste noapte in gaini care fac “oua ecologice”, scrie site-ul AgroIntel.

Pasarile sunt din rasa Isa Brown, care nu doar ca face oua mari, de peste 70 de grame, ci se si oua zilnic. In mod normal, o astfel de gaina costa 20-25 de lei, dar daca este “reformata: de un combinat avicol, pretul coboara la 5-6 lei. Iar motivul pentru care marile crescatorii isi reformeaza pasarile e simplu: nu mai oua o data pe zi, deci nu mai sunt rentabile. Pe de alta parte, odata ce ajung intr-o ferma ecologica, unde sunt tinute la aer si soare si primesc o alimentatie de calitate, pasarile isi revin.

Citeste si: Gaina cu oua de aur din povesti face in zilele noastre oua verzi. Ce le face sa fie mult mai sanatoase decat cele clasice

“Dupa cele cumperi sunt epuizate, vin fara pene”, relateaza fermierul pentru AgroIntel. “Pentru a le pune pe picioare si a le aduce in forma maxima, ne ia cam trei saptamani”. Libere in curte, hranite cu lucerna, porumb, grau, floarea-soarelui si cu suplimente de calciu, pasarile mai dau oua inca 2-3 ani, in vreme ce in baterii viata lor se incheie practic dupa un an. In plus, ouale pe care le dau in ferma din Moara Vlasiei sunt ecologice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO