Cel mai mare eveniment de strangere de fonduri pentru preventia cancerului de san: crosul Happy Run din Parcul Herastrau

Ultima actualizare: 04-06-2016 07:06

Sambata, de la ora 10, sunteti asteptati in Parcul Herastrau din Capitala, unde, pentru al doilea an consecutiv, se organizeaza crosul Happy Run.

Este cel mai mare eveniment de informare si strangere de fonduri pentru preventia cancerului de san. Sunt asteptati romani de toate varstele pentru a se inscrie in competitia pentru alergatori sau in cea pentru plimbare.

Una dintre gazdele crosului Happy Run este prezentatoarea Stirilor ProTV, Andreea Esca, ambasador al Fundatiei Renasterea.

Andreea Esca, ambasator al Fundatiei Renasterea: "Ma pregatesc pentru sambata la ora 10 si va astept si pe voi. Este o modalitate foarte utila prin care putem sa atragem atentia oamenilor asupra acestei maladii si mai ales asupra faptului ca trebuie ca toate femeile sa isi faca un control medical periodic pentru ca un cancer de san depistat la timp poate fi vindecat."

Trebuie sa stiti ca puteti alege categoria la care sa participati - crosul de cinci kilometri pentru alergatori, Fitness Walk, pe un traseu cu aceeasi lungime sau o plimbare de numai un kilometru.

Taxa de inscriere este de 50 de lei pentru adulti si 20 de lei pentru adolescenti cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Cei mai mici dintre participanti se pot alatura alergatorilor gratuit. Toti cei care vor raspunde invitatiei vor contribui astfel la prevenirea si invingerea cancerului.

MIhaela Geoana, presedintele Fundatiei Renasterea: "Este un eveniment pentru toata familia. Vrem sa constientizam tinerele si mamele lor ca trebuie sa faca analize anual pentru a-si pastra sanatatea in general si strangem fonduri pentru programele fundatiei renasterea."

Andreea Esca, ambasator al Fundatiei Renasterea: "Educatia poate schimba lucrurile. Atunci cand ne invatam copiii importanta controlului medical, sa nu le fie frica de doctor, o sa avem o generatie mai sanatoasa."

Inscrierile la Happy Run se pot face pana in data de 3 iunie pe site-ul fundatiei Renasterea, dar si sambata dimineata in parcul Herastrau din Bucuresti.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO