Ce vor romanii de la moastele Sfantului Ciprian: "Fata sa-si gaseasca sot, dar sa ne placa si noua"
Sfantul Ciprian, candva un vrajitor puternic care s-a intors catre biserica, este cunoscut in special pentru dezlegarea vrajilor.
Oamenii au stat la coada si 5 ore, in speranta ca sfantul mucenic ii va scapa de boli trimise de puteri malefice sau va ajuta fetele nemaritate sa-si gaseasca in sfarsit ursitul.
Vestea ca moastele sfantului mucenic Ciprian vor fi scoase din altar a adunat in centrul Bucurestiului sute de credinciosi. Printre ei si Cornelia, care e nemultumita de alegerea fiicei sale cand vine vorba de un posibil sot.
Alti credinciosi s-au rugat pentru sanatate, convinsi ca numai cu medicamente nu poti sa lupti cu un blestem.
Preotii ii linistesc insa pe oameni: cei care au credinta adevarata nu pot fi atinsi de farmece.
Racla la care s-au rugat astazi credinciosii contine mana dreapta a Sfantului Ciprian si se afla in biserica Ziatari de mai bine de doua secole. O data pe an este scoasa afara, iar pelerinii se pot inchina in fata moastelor.
Sfantul Ciprian a fost in timpul vietii un cunoscut vrajitor, dar a devenit credincios cand si-a dat seama ca vrajile sale sunt fara putere in fata credintei Iustinei, o tanara pe care incerca sa o farmece.
A fost facut episcop si cand a refuzat sa renunte la credinta lui a fost decapitat impreuna cu sfanta Iustina. Pentru faptele sale, credinciosii il considera dezlegator de farmece si blesteme.