Ce s-a intamplat cu programul "Scoala dupa Scoala", menit sa ajute familiile nevoiase din Sectorul 5. Explicatia primariei
''Scoala dupa Scoala'', programul finantat de primarii, menit sa-i ajute pe copiii din familiile sarmane, lipseste exact in locurile in care este mai mare nevoie de el.
De pilda, la Bucuresti, in Sectorul 5, unde oameni care castiga pana intr-o mie de lei pe luna sunt nevoiti sa plateasca ei pentru masa si supravegherea copiiilor ramasi dupa ore.
Conducerea primariei ne-a transmis ca finanteaza programul in acest an scolar numai ca banii nu ar fi ajuns inca unde trebuie.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Andrei are 8 ani si este in clasa a II-a. Se straduieste din rasputeri sa scrie si sa citeasca pentru a ajunge mai bine decat parintii lui. Mama lui are doar 10 clase si este vanzatoare.
Pentru ca Andrei sa-si faca temele la scoala, mama lui plateste 280 de lei din salariul ei de 900.
VASILE MARIANA: ''ii mai dau si in rate, ma mai inteleg cu doamnele, e foarte greu. Daca nu ai carte nu poti sa realizezi nimic in viata".
Sunt zeci de parinti in aceasta situatie. La scoala gimnaziala 126 din Sectorul 5 tot ei finanteaza programul Scoala dupa Scoala. Primaria a platit salariile profesorilor si masa elevilor doar in 2014.
In Sectorul 6 la scoala 164 lucrurile stau cu totul altfel. Peste 230 de copii participa la after-school, iar pentru ei autoritatile vireaza lunar peste 8000 de lei.
In aceasta toamna mai multe ONG-uri au cerut Guvernului finantarea publica a programului "Scoala dupa Scoala", pentru ca tot mai multi copii abandoneaza cursurile. Peste 300.000 de elevi din toata tara invata in scoli sarace.