Ce faci de Florii? Hai la targ in Bucuresti!

Ultima actualizare: 06-06-2012 02:20
Paste

Duminica Floriilor aduce evenimente de tot felul, pentru romani. Targuri, concerte de muzica populara sau ateliere de incondeiat oua sunt doar cateva dintre ele, la care puteti merge in Capitala, in acest weekend.

"Floriile cu bucurie" este un eveniment organizat la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" sambata si duminica, intre orele 11.00 si 17.00. Veti gasi acolo recitaluri cu pricesne (cantece religioase) si concerte cu cantece specifice Floriilor si Pastilor. La ora pranzului vizitatorii vor fi poftiti la o masa rituala de Florii, cu colaci de post, colaci invartiti, placinte de post, peste si vin.

Peste tot vor fi ateliere interactive de incondeiat oua, conduse de mesteri populari veniti din toata tara.

La Muzeul National de Geologie gasiti expozitia "Povestile Pamantului de Florii". De aici puteti cumpara cristale, flori de mina si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase. Vizitatorii cu nume de floare pot participa la o tombola, ce are ca premii atat elemente de decoratiuni interioare, cat si obiecte de podoaba.

La Targul de Florii de la Muzeul Taranului Roman, bucurestenii vor gasi obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podobe, oua incondeiate, mobilier pictat si icoane.

Bineniteles ca nu lipsesc specialitatile gastronomice, precum suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kürtös kalács, mere din Maramures, halvita, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac, palinca de Bihor si vin.

Crestinii ortodocsi sarbatoresc, duminica, Floriile, sarbatoare precedata de Sambata lui Lazar si care deschide saptamana cea mai importanta pentru pregatirile de Pasti, cunoscuta sub numele de "Saptamana mare".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO