Ce a apărut pe zidurile clădirilor vechi din Baia Mare, peste noapte

19-08-2018 09:04


Baia Mare, Capitala Tineretului in 2018, se schimbă la faţă. Creativi, artisti din țară, dar și din Belgia, Statele Unite sau Spania si-au propus să aducă o pată de culoare în zonele mohorâte ale orașului.

Aşa că au desenat pe zidurile clădirilor abandonate portrete cu poveste, peisaje sau animale şi au reuşit să stârnească admiraţia trecătorilor, ca la o expoziţie cu ştaif.

Cu pasiune, mâna sigură şi talent, tinerii artişti au schimbat fața multor zone din Baia Mare, care erau mai gri. Primele care au primit o pată de culoare au fost Casa Tineretului, Skate-Park-ul şi Centrul pentru Tineret.

Alex a venit tocmai din Belgia să dea un suflu oraşului.

"Mi-a luat 3 zile şi, la început, nu ştiam ce voi face. Ieri am lucrat 12 ore şi acum simt puţin oboseala, dar sunt fericit", spune el.

La rândul său, şi Matei a adus în fața trecătorilor adevărate opere de artă.

"Sunt portretele unor maramurețeni făcute aici, în Baia Mare. E o fuziune între tineri, bătrâni, orăşeni, ţărani. Toate duc înspre ideea că toată lumea e egală şi toţi facem parte din această lume", spune el.

Iar schimbarea i-a încântat pe localnici.

Festivalul de artă stradală urbana, Beyond the Wall, s-a desfăşurat în cadrul programului Baia Mare - Capitala Tineretului din România.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Tags: baia mare,

VIDEO PROTVPLUS.RO