Cat va costa o lectie de calarie la cluburile de langa Bucuresti. La Saftica, un actor celebru face demonstratii de dresaj

Ultima actualizare: 03-02-2016 07:11

Daca tot se face frumos afara, e bine sa facem miscare si sa cautam de exemplu cluburile de echitatie de la marginea marilor orase.

Langa Bucuresti putem lua lectii de calarie, ca incepatori, cu 50 de lei, iar ca avansati o putem porni agale prin padure pentru 180 de lei.

Unele centre ofera chiar si spectacole gratuite de dresaj si ne invata sa comunicam usor cu aceste animale elegante si sensibile.

"Ea e Pretty, calul meu, acum mananca, nu vrea sa vina, uite ca a venit. Ea e Principess, tot cal de sport romanesc. Delta."

La un club de echitatie din Mogosoaia ne-a intampinat Maria. O fetita de numai 8 ani care cunoaste toti caii din grajd si stie sa calareasca de cand isi poate ea aduce aminte. Daca ii arati ca il iubesti, te va iubi si el, spune Maria. Si ca sa-i castigi afectiunea, il rasfeti cu o bucatica de zahar.

"Tine palma intinsa. Mereu duci usor mana inspre cal si ii dai usor. Incearca si tu. Il duci inspre cal. nu iti fie frica. Asa."

O data stabilita relatia, puteti porni la plimbare.

"Fa cumpana. Piciorul sus pe diagonala , celalalt in spate, privirea inainte, echilibru si la pas. Stai acolo! Bravo!"

Ana Maria Dulugeac, proprietar club echitatie: "Preturile pornesc de la sedintele de 20 de min cu ponei pentru gimnastica, cu 50 de lei, pana la avansati cu obstacole unde preturile difera."

Mai dificil e atunci cand animalul nu este dresat. De aceasta data e nevoie de rabdare, si de ani de experienta. Pasionat de cai, actorul Denis Stefan face demonstratii de dresaj la acest centru de echitatie de langa Saftica.

Denis Stefan: "Antrenamentul e gandit ca un dialog. Te rog sa vii incoace. Asta e un dialog, da? Te rog sa vii la mine. Nu stiu ce sa zic dar daca ma scarpini un pic poate vin."

Ca sa te poti imprieteni cu un cal, e nevoie de timp: cateva ore pe zi, timp de trei-patru luni.

Denis Stefan: "Prin aceste tehnici de dresaj natural il facem sa se simta mai bine in preajma omului si sa fie mai in siguranta."

Daca aveti chef de o plimbare fara peripetii, puteti alege un cal mai prietenos.

Platon are 22 de ani si la viata lui a castigat foarte multe competitii. Acum, de intelepciunea lui profita mai ales copii pentru ca este bland si intelegator. Daca vreti o lectie de incepatori cu el, costa 50 de lei, dar o lectie pentru avansati cu obstacole poate sa ajunga la 110 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO