Case si apartamente de lux, executate silit in Capitala! Vezi preturile
Bancile si societatile de leasing au inceput sa execute silit case si apartamente de lux de sute de mii de euro si terenuri de milioane.
Aceste proprietati sunt insa foarte greu de vandut si stau luni, poate chiar ani de zile, pana cand apare un eventual client.
Specialistii spun ca doar pentru una din zece proprietati executate silit se gaseste un cumparator in aceste vremuri, cand banii sunt tot mai putini. Casele de lux executate de banci sunt usor de identificat. Cele mai multe sunt parasite, au portile incuiate si nu mai au nici macar perdele la ferestre.
In apropiere de Piata Dorobanti, intr-unul dintre cele mai selecte cartiere ale Capitalei, o vila cu doua etaje si mansarda este scoasa la vanzare de banca pentru 650.000 de euro.
Banca are de recuperat de la proprietar aproape cinci milioane de euro. Tot in acea zona, la cateva strazi distanta, un apartament de doua camere a fost si el executat si scos la vanzare cu 2900 de euro metrul patrat.
Tot cu 650.000 de euro, de data aceasta pe Soseaua Nordului, puteti cumpara un apartament cu vedere la Parcul Herastrau, intr-un bloc cu piscina.
In aceeasi zona din nordul Bucurestiului, o alta banca incearca sa vanda cu 400.000 de euro o vila de cateva sute de metri patrati, pentru care proprietarul nu a mai putut achita ratele. Pana si hotelurile de lux au ajuns pe mana executorilor.
Iar lista cu proprietatile scoase la licitatie pentru preturi uriase poate continua.
De exemplu, una dintre cele mai mari banci cauta clienti pentru un teren de 2,5 milioane de euro in Bucuresti, alte doua terenuri de 2 milioane de euro in Brasov, doua case de 1,7 milioane de euro in Constanta si inca un teren in Ploiesti evaluat la jumatate de milion. Valoarea totala pentru cele sapte proprietati: 6,7 milioane de euro.
In toata tara sunt cateva mii de case si terenuri executate silit, dar foarte putine isi gasesc si cumparatori.
"Cam undeva intre 10 -15% din imobiliele scoase la licitatie isi gasesc cumparator. La prima licitatie nu se vand. In general la a treia, la a patra licitatie se vand, atunci cand pretul este mai scazut", spune Cristina Boarna, reprezentata unui site de executari silite.
Unele banci au inceput sa le ofere credite speciale clientilor interesati de proprietatile executate silit.