Cartierul uitat de primarie, unde strazile nu au nici nume. Ce s-a intamplat cu promisiunile facute de ANL

Ultima actualizare: 01-10-2015 07:11

In conditiile in care multe familii tinere din Romania stau in chirie sau cu parintii, zeci de cartiere incepute de stat de o vesnicie sunt si acum neterminate
 

Aceste constructii ar fi trebuit sa reprezinte o alternativa. Din pacate, proiectele mult promise sunt ori in santier, ori prost facute. Cazul cel mai relevant pentru modul in care ANL-ul a construit astfel de proiecte este cartierul Henri Coanda din capitala. Un mamut rezidential de 1200 de case amplasat jumatate in sectorul 1 al capitalei, jumatate in Voluntari unde timp de 13 ani autoritatile au ignorat aproape toate obligatiile din contracte. Asta a facut ca toti cei care au indraznit sa se mute aici, vorbim de aproximativ 120 de oameni, sa traiasca ca in vestul salbatic.

Sorin s-a mutat de cativa ani aici. "Primaria a reusit sa incaseze banii pentru autorizatiile de constructii dupa care a uitat de noi”, spune el. “La un moment dat constructorul a avut bunul simt sa isi declare insolventa si mi-a spus de aici incolo prietene te descurci cu paza noi nu iti mai asiguram nimic.

Ne aflam pe o strada care nici macar nume nu are. Cat vezi cu ochii e bezna. Niciuna din aceste case nu pare a fi locuita, insa totusi cine si-a cumparat aici o proprietate a avut grija in primul rand sa isi instaleze alarme. Proiectul Henri Coanda a fost lansat in 2003. In 2004 s-au trasat cateva drumuri. Primele fundatii si-au facut aparitia prin 2007 iar primele constructii cu acoperis prin 2010. Oamenii au curent, dar cam atat.

Primaria Sectorului 1, cat si Consiliul Judetean Ilfov, au refuzat sa asigure finantarea lucrarilor de executie ce le revin. Acest refuz a aparut chiar si in situatia in care autoritatile publice locale au finantat serviciile de proiectare aferente lucrarilor tehnico-edilitare."

Asta declara cei de la Agentia Nationala de Locuinte, care sustin ca Primaria Municipiului Bucuresti a fost desemnata sa finalizeze acest colos imobiliar. A fost organizata asadar o noua licitatie pentru proiectarea si executia utilitatilor iar noile termene sunt 2017.

In Brasov, de pilda, gasim terenuri pe care ar fi trebuit sa se inalte locuinte ani dar care au fost abandonate inainte de inceperea constructiilor.

Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov: “Din pacate ANL nu a mai avut fonduri pentru a investi acolo. Expirase si termenul pana la care Ministerul Apararii ne pusese la dispozitie acel teren. S-a prelungit cu 10 ani, tot nu au fost bani."

Situatii la fel de controversate intilnim in multe judete din tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!