Capsunile romanesti, scumpe, putine si nu foarte dulci. Vremea e de vina


Ultimul update: Sambata 14 Iulie 2012 02:00
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2011 18:10
Categorie: Stiri Sociale

Daca v-ati saturat de capsunile din strainatate, mari, aratoase, dar fara gust si parfum si le asteptati pe cele romanesti, vestile nu sunt grozave. Fructele noastre vor fi scumpe, putine si nu foarte dulci. 

Vremea capricioasa a distrus culturi intregi in nenumarate judete. Va puteti considera insa norocosi daca gasiti in piete capsuni de Arad, singura zona roditoare.

Sunt frumoase de-ti iau ochii, dulci si zemoase. Capsunile de Arad se iau cu 8 lei kilogramul de la producator, iar la piata ajung cu 10.

In Timis insa n-a venit vremea capsunilor adevarate. In Satu Mare este jale printre cultivatori. Erau faimosi, vindeau capsuni in toata tara, dar de doi ani incoace vremea i-a sabotat. Anul trecut a plouat mult, iar capsunile au putrezit. Anul acesta a fost prea frig, iar florile n-au mai rodit.

In Bistrita-Nasaud tocmai prunele sau visinele pentru care era vestit judetul nu se vor face in acest an. Vremea capricioasa a facut si aici ravagii prin livezi.

Asta inseamna adio tuica de prune, adio compot de visine. La Cluj, ciresele de mai nu vor colora tarabele ca in alti ani.

In Salaj pierderile au fost de 70-80% in majoritatea livezilor de ciresi, visini si pruni. Si tot aici, valul de frig a afectat grav productia de piersici si caise.

Cititi si:

Ora 6 a sosit, sfarsitul lumii n-a venit. Ce "sanse" mai are Apocalipsa

 

 

Tags: fructe, preturi,

Dam tot mai multi bani pe fructe, legume, zahar. Inflatia a ajuns la 8,64%
Legume de la noi ajung pe mesele strainilor. Noi importam
VIDEO PROTVPLUS.RO