Factura la curent creste de luna viitoare. Cati bani scoatem in plus


Ultimul update: Marti 20 Martie 2012 17:13
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2011 17:43
Categorie: Stiri Sociale

Factura lunara la energie electrica platita de populatie va creste cu 4,5% incepand de vineri, 1 aprilie. Surse din Ministerul Economiei au declarat asta pentru Mediafax. Motivul scumpirii? Sprijinim producatorii sa nu mai polueze.

 "Consumatorii casnici vor plati lunar cu 1,8 lei pe 100 kWh mai mult, pentru sprijinirea productiei de energie in unitati de cogenerare de inalta eficienta. Nu este vorba de cresterea pretului energiei, ci de un cost suplimentar", au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Economiei.

Tariful pentru 100 kWh, consumul mediu lunar pe gospodarie in Romania, este in prezent de 40 lei, astfel ca valoarea facturii va creste cu 4,5%.

Ce se intampla cu pretul gazelor? Afla pe www.incont.ro

Banii colectati vor fi folositi pentru investitii in unitati de productie in cogenerare de inalta eficienta, care consuma mai putine materii prime si emit mai putine noxe.

In schimb, costurile de productie sunt mari din cauza tehnologiilor mai scumpe. Valoarea contributiei este stabilita prin ordin al presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si va fi inclusa in factura lunara la electricitate.


Investitii noi. Centrale care fac din gunoi curent electric
Oricine poate deveni producator de curent electric. Afla cum
Bucuresti, secolul 21: cartiere intregi fara energie electrica
VIDEO PROTVPLUS.RO