ONG-urile dau replica!Sterilizarea, singura solutie pentru cainii vagabonzi

Ultima actualizare: 10-10-2012 23:42

UPDATE: Eutanasierea cainilor este o crima, striga intr-un glas organizatiile pentru protectia animalelor. Prietenii necuvantatoarelor au anuntat proteste de amploare in Bucuresti si au facut o plangere penala impotriva prefectului.

Acesta a propus ca maidanezii agresivi si bolnavi sa fie eutanasiati, pentru ca oamenii sa poate merge fara frica pe strazi.

Suparate pe initiativa prefecturii, organizatiile de protectie a animalelor au facut front comun. Mai intai au anuntat ca au formulat o plangere penala impotriva prefectului Mihai Atanasoaie.

Apoi, iubitorii de animale s-au adresat prim-ministrului si i-au cerut sa-l revoce din functie pe prefect, mai ales ca nu a obligat autoritatile locale din Bucuresti sa sterilizeze maidanezii mai repede, desi s-ar fi cheltuit din 2001 si pana acum 13 milioane de euro.

In lupta pentru apararea animalelor a intrat si actrita Monica Davidescu. Ea a venit miercuri pana la Primaria Generala pentru a-l convinge pe Sorin Oprescu sa grabeasca ridicarea unui adapost pe terenul de 6,5 hectare pe Valea Doftanei, donat de ea.

Organizatiile pentru protectia animalelor anunta ca se vor aduna in numar mare, vineri dimineata sub geamurile prefecturii din Capitala. Vor sa protesteze impotriva initiativei de eutanasiere a cainilor maidanezi.

Organizatiile pentru protectia animalelor spun ca singura solutie pentru ca Bucurestiul si alte orase din Romania sa scape de cainii maidanezi este sterilizarea lor si crearea de adaposturi.

Din pacate, in ultimii ani, cainii fara stapan nu au mai fost sterilizati, asa ca s-au inmultit. Prefectura sustine ca ar fi 100.000 in Capitala.

Nici adaposturile nu sunt suficiente. Pentru cainii vagabonzi din Bucuresti ar urma sa fie construit in acest an unul singur, pe Valea Doftanei, care va fi gata, probabil, la sfarsitul anului.

Prefectul scapa Bucurestiul de maidanezi. Ii eutanasiaza

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO