Cadourile de Mos Nicolae, prilej de negocieri intre parinti si copii. La ce preturi ajung jucariile in acest an

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

Cu buzunarele mai goale si cardul de credit fortat peste limita, Mos Nicolae incepe, joi seara, drumul pana la cizmulitele milioanelor de copii.

Joi a fost nebunie in magazine, dar abia vineri noapte vom afla cu totii, oficial, daca cei mici au fost cuminti ca niste ingerasi sau au sarit calul de prea multe ori. Caz in care vor extrage din ghete nu ciocolata si jucarii poznase, ci un snop de nuieluse.

Pofta de joaca e urmata de urlete cand cei mici se lipesc de darul ravnit mai tare ca marca de scrisoare. Dupa trei-patru ani, copiii sunt lasati sa negocieze direct cu Mos Nicolae. Teoretic, ar trebui sa fie impacate ambele parti. Practic, nu se intampla asa mereu.

Toate personajele clasice si moderne din plus, carton, plastic si metal costa de la 100 de lei in sus. Deloc surprinzator, o fetita a si insfacat jucaria pe care si-ar dori-o in ghete...daca ar purta 48 la picior.

Un tata care da 150 de lei pe o jucarie, adica 10% din leafa pe o luna, spune ca Mosul era candva mai modest: "Parintii mergeau acolo, la magazinul din sat. Snopuri multe de nuiele".

Din secolul al IV-lea, cand s-a sfarsit viata lumeasca a Sfantului Ierarh Nicolae si pana la praznicul din 2014, s-a consolidat reputatia acestuia de mesager al darniciei lui Dumnezeu. Totul a inceput cand crestinul, nascut intr-o familie foarte bogata, si-a donat averea sarmanilor si in special unor orfane fara zestre. De la punga cu bani gasita pe prispa casei am ajuns sa incingem plasticul cardului de credit.

De fapt, singurii parinti care isi permit sa stea relaxati sunt cei care au bebelusi. Iata, in final, si o abordare pragmatica, a unui bunic care a cumparat un kilogram si jumatate de bomboane pentru nepot.

Concluzia noastra? Totul e sa stii sa-l convingi pe Mos Nicolae. Si pentru jucaria ravnita merita sa mergi pana la capatul lumii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO