Câți bani economisesc românii care își fac abonamente la restaurant

Ultimul update: Marti 10 Octombrie 2017 09:26
Data publicarii: Sambata 07 Octombrie 2017 19:32
Categorie: Social

Pentru cei care nu vor să-şi bată capul cu preparate culinare elaborate şi nici cu spălatul vaselor, tot mai multe restaurante oferă abonamente pentru prânz şi cină de minimum cinci zile.

Astfel, clienţii câştigă timp, pot savura mereu alte delicatese, ba chiar îşi impresionează prietenii, invitaţi acasă, cu preparate inedite. Preţurile încep de la 15 lei pe zi pentru un meniu, bani în care este inclus şi transportul.

După ce şi-a terminat programul la birou, când a ajuns acasă, o doamnă şi-a invitat la masă o prietenă. Pentru că are abonament la un restaurant nu a făcut niciun efort că să prepare prânzul. Mâncarea i-a fost livrată direct la uşa.

Mihaela Stamate, client: "Îmi câştig timpul în primul rând ca nu mai stau să gătesc eu, ştiu că ei gătesc chiar cu dragoste. Nu mai stau să spăl vasele ulterior, după ce gătesc eu fac aşa o nebunie întreagă după ce gătesc, trebuie să recunosc."

Femeia recunoaşte că abonamentul la restaurant o scuteşte şi de altă griji. Nu trebuie să se mai teamă că va da greş cu vreo reţeta, iar oaspeţii sunt întotdeuna încântaţi de ce primesc la masă.

Dana Lucaci, invitat: "Mâncarea este foarte bună. A venit la timp, am mâncat sănătos."

La acest restaurant, abonamentele se fac pentru cel puţin 5 zile. Clienţi poate alege să primească acasă doar prânzul, cu două feluri de mâncare, dar pot opta inclusiv pentru desert şi cină. Preţurile încep de la 30 de lei.

Ştefania Comșa, bucătar: "Am început activitatea în bucătărie chiar de dimineaţă, am preatit peste 30 de porţii pentru abonaţii noştri, am făcut supică de ciuperci, are foarte multe legume peste 75 la sută, conţine ţelină morcovi, ardei."

Abonaţii restaurantelor primesc în fiecare zi alt fel de mâncare. Iar dacă vor să primească prânzul la o anumită oră, trebuie să anunţe cu o zi înainte.

Ionuț Costin, reprezentat restaurant: "Meniul este făcut şi afişat pe site să fie consultat de toată lumea. Totul este flexibil, atât mâncarea, cât şi componența pachetelor. O chestiune drăguţă, întrebăm abonaţii de ce le e poftă, vor chestiunea cutare şi atunci inlcudem în meniu."

Un alt restaurant din Braşov specializat în mâncare din peste adus direct de la Tulcea livrează zilnic aproape 40 de meniuri. Preţurile încep de la 8 lei, pentru un borş - şi ajung până la 20 de lei cât costă un pește fript pe plită cu garnitură.

Octavian Mândreanu, bucătar: "Peştele nouă ne vine proaspăt, avem colaborare cu cineva de la marea noastră, cei care aleg servirea la domiciliu economiesc între 10 şi 15 la sută, efectiv evită servirea în restaurant."

Ramona Dună, proprietar restaurant: "Colaborăm cu clienţii noştri prin email, prin Whatsapp, ne anunţăm clenții când primim pește proaspăt."

Clienţii care aleg să îşi facă abonament la un restaurant pot economisi peste o sută de lei pe luna decât dacă ar merge zilnic acolo.
 

Plata cu cardul reduce tot mai mult bacșișurile ospătarilor români
Plata cu cardul reduce tot mai mult bacșișurile ospătarilor români
VIDEO PROTVPLUS.RO
selfie
Pericolele la care sunt supuşi în mediul online adolescenţii români. Până unde merge încrederea în influenceri
Riscurile la care ne expunem dacă prăjim cartofii la peste 175 de grade. Ce este acrilamida
Luna decembrie, o perioadă de patimi financiare pentru părinţi. Cât scot din buzunar pentru serbări şi cadouri
După ce au construit căminul, și-au dat seama că niciun bătrân nu vrea să stea aici
Manualul unic va dispărea de pe piaţă. Ecaterina Andronescu, pentru Ştirile ProTV: "Nu a fost o decizie tocmai fericită"
Scandal mare. Ciobanii din Tulcea amenință că își vor îneca toate oile în Dunăre
Ada Iliescu
Handbalista Ada Iliescu mai are nevoie de 8.000 de euro ca să audă din nou. Cum poți dona
Ce s-a întâmplat cu asistaţii social după adoptarea "Legii anti-lene". "Eu nu prea pot, am mai multe"
Soluţia experţilor UE pentru facturi mai mici. Cum trebuie să ne spălăm
Angajaţii Metrorex au anunțat că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată
Patru răniți după impactul violent dintre două mașini, la Sinaia. Manevra periculoasă făcută de un șofer
Tinerii se înghesuie să lucreze la stat. Cât de mult se câştigă chiar şi fără experienţă