Câți bani economisesc românii care își fac abonamente la restaurant

×
Codul embed a fost copiat

Pentru cei care nu vor să-şi bată capul cu preparate culinare elaborate şi nici cu spălatul vaselor, tot mai multe restaurante oferă abonamente pentru prânz şi cină de minimum cinci zile.

Astfel, clienţii câştigă timp, pot savura mereu alte delicatese, ba chiar îşi impresionează prietenii, invitaţi acasă, cu preparate inedite. Preţurile încep de la 15 lei pe zi pentru un meniu, bani în care este inclus şi transportul.

După ce şi-a terminat programul la birou, când a ajuns acasă, o doamnă şi-a invitat la masă o prietenă. Pentru că are abonament la un restaurant nu a făcut niciun efort că să prepare prânzul. Mâncarea i-a fost livrată direct la uşa.

Mihaela Stamate, client: "Îmi câştig timpul în primul rând ca nu mai stau să gătesc eu, ştiu că ei gătesc chiar cu dragoste. Nu mai stau să spăl vasele ulterior, după ce gătesc eu fac aşa o nebunie întreagă după ce gătesc, trebuie să recunosc."

Femeia recunoaşte că abonamentul la restaurant o scuteşte şi de altă griji. Nu trebuie să se mai teamă că va da greş cu vreo reţeta, iar oaspeţii sunt întotdeuna încântaţi de ce primesc la masă.

Citește și
restaurant
Greșelile care îi bagă rapid în faliment pe cei care își deschid o cafenea
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

Dana Lucaci, invitat: "Mâncarea este foarte bună. A venit la timp, am mâncat sănătos."

La acest restaurant, abonamentele se fac pentru cel puţin 5 zile. Clienţi poate alege să primească acasă doar prânzul, cu două feluri de mâncare, dar pot opta inclusiv pentru desert şi cină. Preţurile încep de la 30 de lei.

Ştefania Comșa, bucătar: "Am început activitatea în bucătărie chiar de dimineaţă, am preatit peste 30 de porţii pentru abonaţii noştri, am făcut supică de ciuperci, are foarte multe legume peste 75 la sută, conţine ţelină morcovi, ardei."

Abonaţii restaurantelor primesc în fiecare zi alt fel de mâncare. Iar dacă vor să primească prânzul la o anumită oră, trebuie să anunţe cu o zi înainte.

Ionuț Costin, reprezentat restaurant: "Meniul este făcut şi afişat pe site să fie consultat de toată lumea. Totul este flexibil, atât mâncarea, cât şi componența pachetelor. O chestiune drăguţă, întrebăm abonaţii de ce le e poftă, vor chestiunea cutare şi atunci inlcudem în meniu."

Un alt restaurant din Braşov specializat în mâncare din peste adus direct de la Tulcea livrează zilnic aproape 40 de meniuri. Preţurile încep de la 8 lei, pentru un borş - şi ajung până la 20 de lei cât costă un pește fript pe plită cu garnitură.

Octavian Mândreanu, bucătar: "Peştele nouă ne vine proaspăt, avem colaborare cu cineva de la marea noastră, cei care aleg servirea la domiciliu economiesc între 10 şi 15 la sută, efectiv evită servirea în restaurant."

Ramona Dună, proprietar restaurant: "Colaborăm cu clienţii noştri prin email, prin Whatsapp, ne anunţăm clenții când primim pește proaspăt."

Clienţii care aleg să îşi facă abonament la un restaurant pot economisi peste o sută de lei pe luna decât dacă ar merge zilnic acolo.
 

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Plata cu cardul reduce tot mai mult bacșișurile ospătarilor români
Plata cu cardul reduce tot mai mult bacșișurile ospătarilor români

Românii încep să fie tot mai strânşi la pungă, iar cei din domeniul serviciilor simt asta tot mai tare. De pildă, obişnuinţa clienţilor de a plăti cu cardul la restaurant sau la cafenea subţiază veniturile ospătarilor şi barmanilor.

Greșelile care îi bagă rapid în faliment pe cei care își deschid o cafenea
Greșelile care îi bagă rapid în faliment pe cei care își deschid o cafenea

Visul a mii de români de a avea o cafenea sau un restaurant s-a tranformat repede într-un coşmar pentru că au dat faliment chiar în primele luni de la deschidere.

O româncă din Franţa a murit după ce a fost arsă într-un atac asupra restaurantului unde lucra
O româncă din Franţa a murit după ce a fost arsă într-un atac asupra restaurantului unde lucra

O tânără din România a murit din cauza arsurilor suferite în urma atacului cu coktailuri Molotov asupra restaurantului unde lucra.

Restaurantul unde o supă e 325 de dolari. Din ce ingrediente e făcută
Restaurantul unde o supă e 325 de dolari. Din ce ingrediente e făcută

325 de dolari pentru un bol cu supă. Este probabil cea mai scumpă supă din lume sau, în orice caz, printre cele mai scumpe.

Recomandări
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Potrivit Noului Testament în Sâmbăta Mare trupul Fiului lui Dumnezeu răstignit pe cruce a fost coborât în mormânt.

Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video
Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video

O explozie a rănit cinci persoane în orașul rus Belgorod, spune guvernatorul acestuia.

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.