Femeie păgubită cu 5.000 de lei prin metoda ”accidentul”, deși auzise de înșelătorie

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 24 Noiembrie 2017 16:45
Categorie: Social

Metoda "Accidentul" continuă să facă victime, în ciuda numărului mare de cazuri mediatizate și a avertismentelor poliţiştilor. În județul Bacău, două familii au fost păgubite joi de peste 4 mii de euro.

În primul caz, o femeie i-a dat unui necunoscut 5 mii de lei. Înainte, ea a fost sunată de un alt individ, care s-a dat drept medic și i-a cerut bani pentru a-l ajuta pe fiul ei, care ar fi fost rănit într-un grav accident de circulație. Victima n-a bănuit că totul era o invenție.

Joi dimineaţă, femeia de 65 de ani din Moinești a mers la spital, la doctor, pentru o consultaţie. Când s-a întors acasă, a primit un apel pe telefonul fix. Individul de la celalat capăt al firului s-a recomandat a fi chiar medicul la care femeia fusese în spital.

Se pare că tâlharii au urmărit-o încă de acolo pe victimă, că au văzut la ce cabinet a intrat şi că apoi i-au aflat numele şi numărul de telefon de acasă. Necunoscutul i-a spus femeii că fiul său avea o dublă fractură de coloană vertebrală, în urma unui accident. Iar apoi i l-a dat la telefon pe un alt bărbat, care a jucat rolul fiului.

Acesta i-a cerut nu mai puţin de 30 de mii de lei, pentru operaţie şi i-a transmis că un asistent al doctorului va veni să îi ia. Femeia a avut în casă 5 mii de lei şi i-a dat apoi unui bărbat care i-a bătut la uşă.

Femeia povesteşte plângând că, deşi ştia despre această metodă de înşelăciune, s-a pierdut cu totul când a auzit la telefon ca fiul ei este în pericol.

”A zis că e grav şi trebuie trimis la Bucureşti sau în Austria ca aici nu este aparatură. A zis că trebuie 300 de milioane pentru Austria dar i-am spus că nu am bani. Mi-a dat băiatul la telefon şi a spus să fac ceva că rămâne paralizat. Am intrat în panică”, spune femeia.

Victima chiar şi-a sunat apoi fiul pe telefonul său. Însă, din nefericire, acesta nu a răspuns. Femeia s-a speriat şi mai tare şi a dat toţi banii din casă. Şi-a dat seama că a fost păcălită abia după ce s-a dus la un vecin să îi povestească ce s-a întâmplat.

Al doilea caz de joi s-a petrecut la 15 kilometri distanţă de primul, în oraşul Comănești. O familie de bătrâni a pierdut 2.000 de euro, 2.500 de lei şi mai multe bijuterii din aur, după ce au primit un apel asemănător. Poliţiştii încearcă acum să dea de urmele tâlharilor.

Bărbați trimiși după gratii, după ce au înșelat mai multe persoane, prin metoda accidentul
Bărbați trimiși după gratii, după ce au înșelat mai multe persoane, prin metoda accidentul
VIDEO PROTVPLUS.RO
femeie jefuita
Femeie tâlhărită în propria casă de 4 indivizi cu cagule, care au legat-o și au lovit-o
Românul care a organizat primele raliuri are 100 de ani. A lucrat și cu Regele Mihai
Concurs de pescuit la copcă, în Bacău. ”Avem slăninuță, pește este puțin”
Klaus Iohannis, selfie cu schiori, în Munții Șureanu
Grădinițe și creșe cu tarif de doar 8 lei/zi, ridicate cu fonduri europene. ”Mană cerească”
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
zapada moldova
Cursuri suspendate astăzi în 59 de unităţi de învăţământ. În ce județe se vor închide școlile
Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea
Scandalul Complexului Oltenia. Dăncilă cere intervenția structurilor de siguranță națională
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram