Femeie păgubită cu 5.000 de lei prin metoda ”accidentul”, deși auzise de înșelătorie

24-11-2017 16:45


Metoda "Accidentul" continuă să facă victime, în ciuda numărului mare de cazuri mediatizate și a avertismentelor poliţiştilor. În județul Bacău, două familii au fost păgubite joi de peste 4 mii de euro.

În primul caz, o femeie i-a dat unui necunoscut 5 mii de lei. Înainte, ea a fost sunată de un alt individ, care s-a dat drept medic și i-a cerut bani pentru a-l ajuta pe fiul ei, care ar fi fost rănit într-un grav accident de circulație. Victima n-a bănuit că totul era o invenție.

Joi dimineaţă, femeia de 65 de ani din Moinești a mers la spital, la doctor, pentru o consultaţie. Când s-a întors acasă, a primit un apel pe telefonul fix. Individul de la celalat capăt al firului s-a recomandat a fi chiar medicul la care femeia fusese în spital.

Se pare că tâlharii au urmărit-o încă de acolo pe victimă, că au văzut la ce cabinet a intrat şi că apoi i-au aflat numele şi numărul de telefon de acasă. Necunoscutul i-a spus femeii că fiul său avea o dublă fractură de coloană vertebrală, în urma unui accident. Iar apoi i l-a dat la telefon pe un alt bărbat, care a jucat rolul fiului.

Acesta i-a cerut nu mai puţin de 30 de mii de lei, pentru operaţie şi i-a transmis că un asistent al doctorului va veni să îi ia. Femeia a avut în casă 5 mii de lei şi i-a dat apoi unui bărbat care i-a bătut la uşă.

Femeia povesteşte plângând că, deşi ştia despre această metodă de înşelăciune, s-a pierdut cu totul când a auzit la telefon ca fiul ei este în pericol.

”A zis că e grav şi trebuie trimis la Bucureşti sau în Austria ca aici nu este aparatură. A zis că trebuie 300 de milioane pentru Austria dar i-am spus că nu am bani. Mi-a dat băiatul la telefon şi a spus să fac ceva că rămâne paralizat. Am intrat în panică”, spune femeia.

Victima chiar şi-a sunat apoi fiul pe telefonul său. Însă, din nefericire, acesta nu a răspuns. Femeia s-a speriat şi mai tare şi a dat toţi banii din casă. Şi-a dat seama că a fost păcălită abia după ce s-a dus la un vecin să îi povestească ce s-a întâmplat.

Al doilea caz de joi s-a petrecut la 15 kilometri distanţă de primul, în oraşul Comănești. O familie de bătrâni a pierdut 2.000 de euro, 2.500 de lei şi mai multe bijuterii din aur, după ce au primit un apel asemănător. Poliţiştii încearcă acum să dea de urmele tâlharilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO