Bucureștenii încep, în sfârșit, să treacă la transportul public: ”Îmi este mai simplu”. Câte bilete a vândut STB anul acesta
Sătui sa piardă ore întregi în trafic, locuitorii Bucureștiului încep să ia transportul public. La fel de adevărat este că în ultimii doi ani au apărut vehicule noi, care în anumite zone circulă mai rapid decât mașina, pentru că au linii speciale.
Administrația a cumpărat 300 de tramvaie, autobuze și troleibuze în ultimii ani, însă este nevoie de mult mai multe.
„- În fiecare zi merg.
- Aveți mașină?
- Da, am și mașină, dar merg și cu mașina și cu tramvaiul, depinde. Sunt momente în care e foarte aglomerat și atunci nu pot să merg cu mașina și prefer să merg cu tramvaiul”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Îmi este mai simplu cu transportul în comun din punct de vedere al parcărilor, al traficului pentru că na, ambutaiaje sunt, mai ales la ore de vârf și mijlocul de transport folosește șinele personale. Când am venit în București, fiind studentă, am prins tramvaiele acelea foarte vechi, stăteam ca sardelele, veneau greu, n-aveau aer condiționat”.
Interesul mai crescut al oamenilor pentru transportul public se vede și în cifre. Doar în primele 8 luni ale acestui an Societatea de Transport București a avut o creștere de peste 8 procente la vânzarea de bilete. Adică au fost cumpărate cu peste 2 milioane de bilete mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut. Și numărul celor care au abonamente este mai mare.
În ultimii doi ani au sosit în Capitală 100 de tramvaie noi, plus 100 de autobuze și 100 de troleibuze. Tramvaiul cu numărul 100 comandat la Arad abia a ieșit pe traseu. Cea mai mare problemă rămâne însă starea deplorabilă în care se află o treime dintre șine.
„Am copil, are o vânătaie pe obraz de toată frumusețea pentru că, cum a mers tramvaiul și șinele și așa, mi-a dat cu obrazul în căruț și are și acum vânătaie”.
„Nu am absolut nimic de comentat, mai puțin terasamentul care lasă de dorit, dar nu aici, în alte porțiuni, unde zici că efectiv este pe câmp, căruță”.
Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Avem toate contractele semnate pentru modernizarea a 50 de km linie de tramvai, se lucrează în momentul de față pe linia 5, pe Barbu Văcărescu, sperăm să terminăm anul acesta”.
În fiecare zi, pe străzile din capitală circulă în medie 1.500 de vehicule ale Societății de Transport București.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, crestere, transport în comun, tramvai,
Dată publicare:
07-10-2024 19:23