Bihor: promovabilitatea a crescut cu 0,63% dupa contestatii, ajungand la 22,94%
Promovabilitatea la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat a crescut cu 0,63% in judetul Bihor, dupa solutionarea contestatiilor, ajungand la 22,94%, transmite corespondentul Mediafax.
Seful Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, Dorel Luca, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca dupa rezolvarea contestatiilor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat promovabilitatea s-a modificat de la 22,31% la 22,94%.
"Procentul de promovabilitate intra in marja de la nivel national. Eu m-as fi asteptat sa fie mult mai mare, avand in vedere ca cei care au dat examenul in a doua sesiune aveau mai bine de o luna sa se pregateasca la doar una sau doua materii. Subiectele nu au fost nici mai grele, nici mai usoare", a spus Luca.
Alegeri 2024
22:50
Lasconi, întrebată dacă ar fi de acord cu reluarea alegerilor: Cred că ar fi un coşmar. E o stare de tensiune în toată ţara
22:41
Comisia Helsinki din Congresul SUA: „Condamnăm interferenţa malignă a Rusiei în alegerile din România”
21:02
CNA cere candidatului Călin Georgescu să condamne public amenințările lui Bruno Mihăilescu la adresa unui jurnalist
20:48
Maia Sandu o susține pe Elena Lasconi: Noi știm cum este cu Kremlinul: șantajul economic, energetic, prezența trupelor ruse
Potrivit acestuia, in judet au fost inregistrate 546 de contestatii, iar lucrarile au fost reevaluate in centrul regional Timis.
"Cele mai multe au fost la Matematica - 231 si Limba si literatura romana - 197. In rest, au fost mult mai putine: la Biologie de exemplu au fost 45, la Geografie 30, iar la Fizica 10", a afirmat Luca.
Seful ISJ a spus ca, in urma solutionarii contestatiilor, inca 18 elevi au promovat examenul de bacalaureat.
Luca a afirmat ca si de aceasta data cele mai bune note s-au inregistrat la liceele teoretice, dar si la colegiile tehnice.
Cea mai mare diferenta de note a fost de 2,80 de puncte, in cazul unei lucrari notate initial cu 5, care dupa admiterea contestatiei a scazut la 2,20, respectiv 2,6, in cazul unei lucrari notate initial cu 8,10, la limba maghiara, care dupa contestatie a ajuns la 5,5.
Cea mai mare crestere a notei s-a inregistrat in cazul unei lucrari la geografie, unde candidatul obtinuse initial 3,70, iar dupa contestatie a primit nota 6.
"In cazul lucrarilor cu diferente, vom vedea cine au fost corectorii si vom analiza motivele pentru care au aparut", a spus Luca.
In prima sesiune de bacalaureat din acest an, procentul de promovabilitate in judet a fost de 52,08.
Sursa: Mediafax
Etichete: bacalaureat, contestatii, rezultate finale, Bacalaureat toamna, rezultate dupa contestatii,
Dată publicare:
07-09-2011 19:33