Barajele de pe Jiu au fost secate pentru a preveni eventuale viituri din munti. Cati pesti au strans din mâl pescarii amatori

24-10-2014 18:01


Mare noroc pentru cei care s-au nimerit, vineri, prin preajma barajelor de pe Jiu. Secate ca sa previna eventuale viituri din munti, au lasat pe uscat tone de peste pentru care, evident, s-au gasit imediat pescari amatori.

Multi au plecat acasa cu saci intregi de crap, fitofag sau stiuca, sub privirile pline de invidie ale celor care n-au avut curaju sa intre in mâl, ca sa prinda si ei peste.

Barajul de pe raul Jiu a fost secat de joi seara, iar vineri pestii se zbateau prin baltoace sau erau deja prinsi in namol.

Pe mal au fost multi curiosi, dar putini au avut curaj sa intre in namolul de un metru. Singurii necajiti au fost pescarii profesionisti.

"Pescarii nu trebuie sa aiba motive de suparare: care au scapat sunt in aval, tot pe Jiu, tot ai pescarilor, iar noi, la primavara, o sa populam cu puiet tot pentru membrii nostri pescari", a spus Nicolae Tonca, director AJVPS Gorj.

In primavara, barajul va fi populat din nou cu aproape doua tone de puiet.

Tags: pesti, jiu, baraje,

VIDEO PROTVPLUS.RO