Infectat cu stafilococul auriu intr-un spital din Bacau, ar putea primi o despagubire record. Decizia nu e insa definitiva


Ultimul update: Duminica 26 Octombrie 2014 00:04
Data publicarii: Joi 23 Octombrie 2014 22:21
Categorie: Stiri Sociale

Decizie impresionanta in cazul unui tanar de 27 de ani din Bacau care a ramas infirm dupa ce s-a infectat cu stafilococul auriu. Spitalul Judetean Bacau, unde s-a imbolnavit pacientul, trebuie sa-i plateasca peste 500.000 de euro despagubiri.

In 2008, tanarul a fost internat in Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, dupa ce a suferit un accident rutier. Avea mai multe rani pe corp si fracturi la ambele picioare.

Medicii ortopezi i-au montat atunci o tija la genunchi, iar pentru ca starea lui s-a agravat, a fost trimis la Spitalul de Urgenta din Iasi. Aici, in urma unor analize de laborator, s-a constatat faptul este infectat cu stafilococul auriu.

Bacteria i-a agravat starea de sanatate si a condus la infirmitatea permanenta a barbatului, cu deficienta locomotorie medie si scaderea capacitatii de munca la 60%.

Doi ani mai tarziu, el a dat in judecata spitalul din Bacau, iar tribunalul a decis ca unitatea medicala sa plateasca despagubiri materiale si morale de 521.600 de euro. Hotararea a fost atacata cu apel, dar Curtea a respins cererea. Decizia nu e insa definitiva.

VIDEO PROTVPLUS.RO