Contestatii BACALAUREAT 2011. Lista materiilor cu cele mai multe recorectari
Absolventii de liceu au facut anul acesta un numar record de contestatii. Situatia era previzibila, avand in vedere ca sesiunea Bacalaureatului de anul acesta a avut cele mai slabe rezultate din istoria acestui examen.
Iata lista materiilor la care s-au depus contestatii, precum si numarul acestora.
Contestatii BACALAUREAT 2011. Rezultate FINALE au inceput sa fie afisate
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Contestatii BACALAUREAT 2011. Edu.ro a cedat. Listele cu rezultate din cateva judete, inaccesibile
La Limba si literatura romana s-au depus 26.580 de contestatii
La Matematica: 25.527
La Biologie: 9.568
La Geografie: 4.978
La Anatomie: 3.202
La Fizica: 3.156
Ce trebuie sa scrii la Bacalaureat ca sa iei nota 1. Rezolvarea subiectelor, simulare limba romana
Vineri, elevii care au picat BAC-ul traiesc al doilea val de emotii, atunci cand vor fi afisate rezultatele in urma constestatiilor.
Astazi profesorii trebuie sa desigileze tezele si sa le analizeze rezultatele, iar vineri cei care au depus contestatii vor afla daca au obtinut nota mai mare, sau din contra, au fost depunctati.
Rezultate contestatii BAC 2011, VINERI, pe www.stirileprotv.ro
Regulamentul spune ca:
- Cei cu medii intre 4,50 si 4,99 vor primi noua nota indiferent de diferenta. Ex: un elev cu 4,75, daca va obtine nota 5,00 va ramane cu aceasta nota chiar daca diferenta este de doar 0,25. La fel si in cazul celor cu medii de peste 9,50.
- Pentru toti ceilalti, diferenta trebuie sa fie de minimum 0,50 pentru ca nota sa fie modificata. Daca diferenta insa este de peste 1,50, o a treia comisie va evalua lucrarea.
Astfel, pot aparea cazuri extreme. De exemplu, daca elevul Ionescu, cu media generala 5.60, depune contestatie la toate cele trei probe scrise si obtine la fiecare 0.4 puncte in plus nu va promova examenul, desi punctajul sau ar duce in mod normal la media 6.0. Asta pentru ca nu se inscrie in cele 0.5 puncte minime/proba pe care trebuie sa le obtina.
Desi sistemul functioneaza in acest fel de ani de zile, intr-o sesiune cu un numar enorm de elevi picati, aceasta regula va conta mai mult ca niciodata.
In 2010 au fost inregistrate aproximativ 43.000 de contestatii la nivel national.
Unul din doi elevi a promovat bacalaureatul in acest an, multe licee din tara au avut promovabilitate zero, iar in majoritatea judetelor procentul celor care au promovat este mult mai mic fata de anul trecut.
Rezultatele indica cel mai slab bacalaureat din ultimii 20 de ani. In acest an, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47% la nivel national, inaintea contestatiilor.