Bac 2011: Judetul in care doar doi elevi au fost prinsi copiind

03-07-2011 14:01


Rezultate Evaluarea Nationala

Procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat inregistrat in judetul Harghita, inainte de depunerea contestatiilor, este de 64,03%, fata de 72,08% cat era anul trecut.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Harghita, Ferencz Salamon Alpar, a declarat ca in judet s-a inregistrat un procent de promovabilitate de 64,03, unul "corect" si "echilibrat", in opinia sa.

► BACALAUREAT 2011. Rezultatele din SALAJ. Descarca listele cu note

► Bac 2011: In Mehedinti, 7 din 10 elevi au fost respinsi. La Agricol si Auto nu a trecut NIMENI

► Bac 2011: Promovabilitatea in judetul Cluj a fost de 54,07%

"Faptul ca am atins procente asemanatoare la simulare si acum, dar si faptul ca am scazut numai cu opt procente fata de anul trecut, ma indeamna sa spun ca rezultatul obtinut de elevi la sesiunea de vara a examenului de bacalaureat este unul asteptat si echilibrat, ceea ce pe mine ma multumeste", a afirmat Ferencz Salamon Alpar.

Bac 2011: S-au afisat primele rezultate. Vezi listele cu note din fiecare judet

Potrivit sursei citate, evaluarea nivelului de pregatire a elevilor la nivel national trebuie sa tina cont si de faptul ca, in judetul Harghita, sectia maghiara este foarte mare si ca ea a avut de dat un examen in plus fata de ceilalti absolventi de liceu, cele mai mari probleme creandu-le probele de limba si literatura romana si fizica, examen nepromovat de mai mult de o treime dintre cei care l-au sustinut.

La sesiunea de vara a examenului de bacalaureat din judetul Harghita s-au inscris 3.484 de candidati si s-au prezentat 3.434. Un numar de 2.199 de absolventi dintre cei prezentati au promovat examenul, 1.233 au fost respinsi, iar 50 nu s-au prezentat. Doi candidati au fost eliminati dupa ce au fost prinsi copiind.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO