In judetul Hunedoara promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 38,36%


Ultimul update: Joi 12 Aprilie 2012 12:20
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Duminica 03 Iulie 2011 13:52
Categorie: Stiri Sociale
bac

Promovabilitatea inregistrata la examenul de bacalaureat din judetul Hunedoara, inainte de contestatii, este de 38,36%, mai putin de jumatate fata de procentul inregistrat in anul 2010, cand 85% dintre cei care au sustinut bacul au promovat examenul.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Hunedoara au anuntat, duminica, faptul ca 1.939 dintre cei 5.056 de absolventi de liceu prezenti la examenul de bacalaureat au promovat.

BACALAUREAT 2011. Rezultatele din SALAJ. Descarca listele cu note

Bac 2011: In Mehedinti, 7 din 10 elevi au fost respinsi. La Agricol si Auto nu a trecut NIMENI

Bac 2011: Promovabilitatea in judetul Cluj a fost de 54,07%

Rezultatele nu sunt finale, ele putand fi contestate de catre elevii nemultumiti.

"In judetul Hunedoara, avem un procent de promovabilitate de 38,36. Asta insemna ca 1.939 dintre cei 5.056 de absolventi de liceu prezenti la examenul de bacalaureat au promovat. Cei mai multi nu au primit note de trecere la examenele scrise de la matematica, fizica si limba romana. Rezultatele cele mai slabe au fost inregistrate la liceele tehnice, in timp ce procentul de promovabilitate mai ridicat este la colegiile teoretice. La liceele tehnice sunt multe clase cu frecventa redusa sau clase de seral, oameni care lucreaza si probabil nu au avut timp sa invete. Asa se explica procentul scazut de promovabilitate", a declarat seful ISJ Hunedoara, Alexandru Lautaru.

El a sustinut ca "se va cerceta" de ce procentul de promovabilitate este la jumatate fata de anul 2010.

"S-au luat masuri foarte stricte si nu s-a putut copia. Probabil, fata de anii trecuti, elevii nu au mai putut sa discute intre ei. Oricum se va cerceta si vom vedea ce putem face pentru ca absolventii sa fie determinati sa se pregateasca mult mai bine pentru examenul de bacalaureat", a declarat seful ISJ Hunedoara.

Potrivit acestuia, 5.378 de absolventi s-au inscris la examenul de bacalaureat, dintre care 5.056 au fost prezenti. 134 de absolventi au fost eliminati, cei mai multi de la examenul de matematica, proba la care 111 candidati au fost dati afara de la centrul de examen de la Grupul Scolar Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu, intrucat aveau foi xeroxate cu rezolvarea subiectelor.

Pentru rezultatele din celelalte judete, CLICK AICI

Sursa: Mediafax Pro TV

Bac 2011: In Arges, la patru licee e doliu - nimeni nu a luat examenul. Pe judet, doar 1 din 3 admis
Bac 2011: Promovabilitatea in judetul Cluj a fost de 54,07%
Daniel Funeriu: eliminarea a 661 de elevi de la Bac nu e deloc fericire
VIDEO PROTVPLUS.RO