Aveti grija cand va faceti asigurari de sanatate pentru vacante. La ce trebuie sa fiti atenti
Cititi cu atentie contractul atunci cand incheiati o asigurare medicala pentru o calatorie in strainatate. Tot mai multi romani s-au trezit ca nu beneficiaza de ajutorul doctorilor, chiar daca au platit din timp pentru aceste servicii.
Este si cazul unei turiste din Iasi, care a fost obligata sa stea 5 ore pe partie, cu piciorul fracturat, chiar daca avea o asigurare valabila.
Ghinionul a facut ca pe 10 ianuarie, aceasta femeie sa aiba un accident pe o partie de schi din Innsbruck si sa isi rupa piciorul. De aici a inceput cosmarul. Pentru ca nu se putea misca a sunat de urgenta la firma asiguratoare, unde avea o polita in valoare de 50.000 de euro. A fost obligata sa astepte 5 ore ambulanta si a ajuns cu un taxi la spital. Era insa prea tarziu, piciorul se umflase, asa ca doctorii i-au spus sa revina pentru o interventie peste doua zile, adica exact cand se incheia vacanta.
Accidentul s-a intamplat in timp ce era asigurata, iar medicii din Austria cereau o interventie de urgenta.
Abia dupa cinci zile de chin si dupa ce a sunat la filiala austriaca a asiguratorilor, femeia a fost operata. Astazi a ajuns in sfarsit acasa.
Pana la aceasta ora, compania de asigurari nu a formulat un raspuns. Reprezentantii societatii de asistenta declara insa ca: "Am tinut legatura si colaborat in permanenta cu compania de asigurare de la care dansa si-a achizitionat polita de asigurare si am respectat in totalitate contractul de colaborare. Mentionam ca atat operatia din Austria cat si repatrierea dansei au fost organizate de noi".
Cei de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor spun ca exista multe asemenea plangeri. Ca sa evitati aceasta situatie, cititi cu atentie contractul, iar daca plecati la schi bifati ca in vacanta veti practica acest sport.
Cine pleaca in tarile Uniunii, poate obtine cardul european de Asigurari de Sanatate gratuit de la stat. Un document care inlocuieste asigurarea si care va da dreptul sa beneficiati de asistenta medicala in timpul unei calatorii in Uniunea Europeana, insa doar in spitalele publice.
Anul trecut 13.300 de romani au solicitat acest card.