Au pus bazele unei afaceri cu gemuri si dulceturi, dupa o idee care le-a venit in livada. Tinerii folosesc retetele bunicilor

×
Codul embed a fost copiat

Satui sa lucreze pentru altii, doi tineri din Arges s-au hotarat sa ia viata in propriile maini si au pus bazele unei afaceri cu gemuri si dulceturi, care incepe sa dea roade.

Culeg fructele din livada si folosesc retetele mostenite de la bunici, fara coloranti si conservanti.

Alexandra si Mihai au 26 de ani, respectiv 29, si se pot lauda ca au propria afacere in Costesti, judetul Arges. Mihai a renuntat la slujba de agent de vanzari pentru dulceturi.

Alexandra Rapaila: "A fost ideea venita asa, din livada! Pentru ca in fiecare an veneam cu prietenii si rudele si culegeam fructele si ne gandeam ca e foarte mare pacat ca se risipesc. Si apoi a venit si dintr-o nevoie de a face ceva pe cont propriu."

Cei doi tineri spera ca intr-o buna zi dulceata lor sa ajunga in marile lanturi de magazine. Alexandra a reinventat retetele bunicii si prepara astazi dulceata de pepene galben, mere verzi si scortisoara, dulceata de dovleac, mere si stafide, magiun de mere cu anason stelat si cuisoare sau dulceata de capsuni cu zmeura si ghimbir.

Citește și
Targ
Gusturile romanesti care ar putea deveni brand de tara. Dulceata de ardei iute, vedeta unui targ culinar din Bucuresti

Mihai Zaharia: "Peste 10 ani mi-ar placea sa cred ca, de ce nu, am putea fi si cel mai mare producator de dulceturi din Romania".

Deocamdata, fabrica de dulceturi are desfacere numai online, unde anul trecut cei doi tineri au reusit sa vanda aproape 1500 de borcane. Un borcan cu dulceata costa de la 12 la 17 lei.

Citește și...
Dulceturile romanesti care ajung pe masa Printului Charles. Din ce este facut de fapt
Dulceturile romanesti care ajung pe masa Printului Charles. Din ce este facut de fapt "Deliciul lui Dracula"

Dulceata simpla de gutui sau de visine pare sa fie demodata. Cel putin pentru gusturile strainilor care s-au stabilit in Transilvania si care ne surprind cu dulceturi de hrean sau prune cu usturoi.

Gusturile romanesti care ar putea deveni brand de tara. Dulceata de ardei iute, vedeta unui targ culinar din Bucuresti
Gusturile romanesti care ar putea deveni brand de tara. Dulceata de ardei iute, vedeta unui targ culinar din Bucuresti

Gusturile mancarurilor vechi romanesti ar putea fi un bun brand de tara. O spun vizitatorii unui targ de bucate traditionale, organizat sambata in centrul Capitalei.

Recomandări
Forțele ruse trag asupra salvatorilor, în zonele inundate după distrugerea barajului Nova Kahovka, anunță Kievul
Forțele ruse trag asupra salvatorilor, în zonele inundate după distrugerea barajului Nova Kahovka, anunță Kievul

Apele revărsate au atins nivelul maxim în orașul Herson, din sudul Ucrainei, inundat, la fel ca alte 30 de localități din regiune, după distrugerea celui mai mare baraj de pe râul Nipru.

Protest în Capitală. Sindicaliștii din Sănătate, nemulțumiți de salarii: „Guvernanţii trebuie să înţeleagă că nu pot negocia”
Protest în Capitală. Sindicaliștii din Sănătate, nemulțumiți de salarii: „Guvernanţii trebuie să înţeleagă că nu pot negocia”

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” orgenizează, joi, un protest în Bucureşti, având programate un miting în Piaţa Victoriei şi un marş pe străzile Capitalei.  

„A tremurat casa de trei ori”. Legătura dintre cutremurul produs în Arad şi seismul devastator din Turcia. Concluzia INFP
„A tremurat casa de trei ori”. Legătura dintre cutremurul produs în Arad şi seismul devastator din Turcia. Concluzia INFP

Experții Institutului pentru Fizica Pământului leagă seismul produs în județul Arad de cutremul devastator care a îndoliat Turcia în această primăvară.