Au pus bazele unei afaceri cu gemuri si dulceturi, dupa o idee care le-a venit in livada. Tinerii folosesc retetele bunicilor
Satui sa lucreze pentru altii, doi tineri din Arges s-au hotarat sa ia viata in propriile maini si au pus bazele unei afaceri cu gemuri si dulceturi, care incepe sa dea roade.
Culeg fructele din livada si folosesc retetele mostenite de la bunici, fara coloranti si conservanti.
Alexandra si Mihai au 26 de ani, respectiv 29, si se pot lauda ca au propria afacere in Costesti, judetul Arges. Mihai a renuntat la slujba de agent de vanzari pentru dulceturi.
Alegeri 2025
15:01
George Simion, despre Nicușor Dan: ”Aveți un candidat pe care îl susțineți, e autist, săracu’!”
14:00
Vasile Dîncu: Alegerile au fost anulate pentru că România nu a implementat Regulamentul UE privind serviciile digitale
13:37
George Simion: „EcoFin ne va stopa fondurile UE”. Nicușor Dan: „Minte ca o gazetă rusească”. Comisia îl contrazice pe Simion
13:07
Alegeri prezidențiale 2025 - diaspora: HARTA secțiilor de vot din străinătate. Ora la care se deschid urnele în fiecare țară
Alexandra Rapaila: "A fost ideea venita asa, din livada! Pentru ca in fiecare an veneam cu prietenii si rudele si culegeam fructele si ne gandeam ca e foarte mare pacat ca se risipesc. Si apoi a venit si dintr-o nevoie de a face ceva pe cont propriu."
Cei doi tineri spera ca intr-o buna zi dulceata lor sa ajunga in marile lanturi de magazine. Alexandra a reinventat retetele bunicii si prepara astazi dulceata de pepene galben, mere verzi si scortisoara, dulceata de dovleac, mere si stafide, magiun de mere cu anason stelat si cuisoare sau dulceata de capsuni cu zmeura si ghimbir.
Mihai Zaharia: "Peste 10 ani mi-ar placea sa cred ca, de ce nu, am putea fi si cel mai mare producator de dulceturi din Romania".
Deocamdata, fabrica de dulceturi are desfacere numai online, unde anul trecut cei doi tineri au reusit sa vanda aproape 1500 de borcane. Un borcan cu dulceata costa de la 12 la 17 lei.