Satui sa lucreze pentru altii, doi tineri din Arges s-au hotarat sa ia viata in propriile maini si au pus bazele unei afaceri cu gemuri si dulceturi, care incepe sa dea roade.

Culeg fructele din livada si folosesc retetele mostenite de la bunici, fara coloranti si conservanti.

Alexandra si Mihai au 26 de ani, respectiv 29, si se pot lauda ca au propria afacere in Costesti, judetul Arges. Mihai a renuntat la slujba de agent de vanzari pentru dulceturi.

Alexandra Rapaila: "A fost ideea venita asa, din livada! Pentru ca in fiecare an veneam cu prietenii si rudele si culegeam fructele si ne gandeam ca e foarte mare pacat ca se risipesc. Si apoi a venit si dintr-o nevoie de a face ceva pe cont propriu."

Cei doi tineri spera ca intr-o buna zi dulceata lor sa ajunga in marile lanturi de magazine. Alexandra a reinventat retetele bunicii si prepara astazi dulceata de pepene galben, mere verzi si scortisoara, dulceata de dovleac, mere si stafide, magiun de mere cu anason stelat si cuisoare sau dulceata de capsuni cu zmeura si ghimbir.

Mihai Zaharia: "Peste 10 ani mi-ar placea sa cred ca, de ce nu, am putea fi si cel mai mare producator de dulceturi din Romania".

Deocamdata, fabrica de dulceturi are desfacere numai online, unde anul trecut cei doi tineri au reusit sa vanda aproape 1500 de borcane. Un borcan cu dulceata costa de la 12 la 17 lei.