Ceata da peste cap traficul rutier si aerian. Vezi unde sunt probleme

Dată publicare: 19-01-2011 00:00
Dată actualizare: 01-11-2012 12:36


UPDATE: De doua zile ceata face legea in Romania. Se circula extrem de greu pe drumurile din 15 judete, dar si pe cele doua autostrazi. Dupa modelul de ieri, si cursele aeriene s-au pierdut in marea de lapte.

Trafic rutier

Ceata reduce vizibilitatea pe mai multe drumuri nationale si judetene din Ilfov, Arges, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Olt, Valcea, Vrancea, Neamt, Brasov, Harghita, Mures, Braila, Tulcea si Constanţa.

De asemenea, vizibilitatea este redusa din cauza cetii si pe autostrazile Bucuresti - Constanta si Bucuresti - Pitesti, a precizat Centrul Infotrafic.

Soferii sunt sfatuiti sa reduca viteza in functie de vizibilitate, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa foloseasca luminile de ceata si pe cele de intalnire.

La Brasov a fost emisa chiar si o avertizare cod galben valabila pana la pranz. Fenomenul este prezent doar in despresiuni. La altitudine e senin, iar temperaturile sunt de primavara.

Trafic aerian

In Moldova nicio aeronova nu a decolat si nici nu a aterizat, asa ca oamenii asteapta langa bagaje, disperati. Si la Sibiu au fost anulate curse. La fel de rau este si in Suceava ori Bacau.

Sibiu

Trei curse aeriene care ar fi trebuit sa decoleze si sa aterizeze de dimineata pe Aeroportul Sibiu fost anulate din cauza cetii.

Potrivit reprezentantilor Aeroportului Sibiu, este vorba despre o cursa Tarom, pe relatia Sibiu - Otopeni, care ar fi trebuit sa plece la ora 06.05, despre o aeronava Blue Air care ar fi trebuit sa aterizeze de la Madrid si despre un avion Carpatair care ar fi trebuit sa plece la Timisoara.

"Mai avem o cursa Tarom pe relatia Bucuresti - Sibiu - Otopeni care va fi operata cu intarziere. Cursa ar fi trebuit sa ajunga la Sibiu la ora 09.35, dar va ajunge in jurul orei 10.00”, a declarat pentru Mediafax Iuliana Oprita, purtator de cuvant al Aeroportului Sibiu.

Iasi

Trei curse aeriene care ar fi trebuit sa decoleze si sa aterizeze in aceasta dimineata pe Aeroportul Iasi au fost anulate din cauza cetii.

Potrivit conducerii aeroportului iesean, nu au putut decola cursa Tarom Iasi-Bucuresti, programata sa plece la ora 6.00, si cursa Carpatair Iasi-Timisoara, care urma sa decoleze la ora 7.20.  Aeronava Bucuresti-Iasi care ar fi trebuit sa aterizeze la Iasi la ora 10.00 nu a mai plecat din Capitala din cauza cetii de pe aeroportul iesean.

"Aceste trei zboruri sunt deocamdata afectate. Sunt vreo 80 de pasageri in aeroport care stau si asteaptă. In momentul in care ceata se ridica, avioanele se vor putea ridica de la sol. Atentionarea de ceata este pana la ora 12.00”, a declarat pentru directorul Aeroportului Iasi, Gheorghe Corjauteanu.

Tags: trafic, meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO