Atentie! SMS-urile de genul "Copilul dvs. a avut accident", doar o teapa

×
Codul embed a fost copiat

"Mama, am avut un accident, acum sunt in spital, dar nu stiu in care. Stiu doar ca ma simt rau. Poti vorbi cu medicul la numarul asta sau numarul spitalului 021.202.13.13". Un astfel de mesaj ar face sa-i stea inima in loc oricarui parinte.

 

Daca aveti ghinionul sa primiti unul, incercati sa nu intrati in panica. Indivizi fara scrupule trimit SMS-uri de acest gen ca sa stoarca bani de la niste oameni disperati.

Un reporter ProTV a sunat la numarul respectiv pentru a intelege care e miza. Si s-a lamurit repede. Cel care a raspuns sustinea ca este asistent medical la un spital de urgenta. Reporterul i-a spus ca a primit mesajul de la o fetita Diana, care in realitate nu exista.

"Dansa a venit la noi cu un accident. E la Spitalul de Urgenta Floreasca, dar dansa va fi transferata la Cluj. A suferit o interventie chirurgicala si se va continua interventia la Cluj. Nu se poate sa o vedeti acum, pentru ca elicopterul e in curte si in maxim 5 minute pleaca", isi incepe povestea "asistentul".

Citește și
Legisti
S-a spanzurat! Insa nu inainte de a-si avertiza fiul vitreg, printr-un SMS!
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Asa ca ni s-a spuns sa il sunam pe "medic": "Este inconstienta, este in coma de gradul 2, doamna. Important este acum sa-i platiti transportul si transfuziile, pentru ca nu i s-a gasit asigurarea medicala. Aveti nevoie de 670 de euro, dispuneti de aceasta suma? Ne sunati cand ajungeti la un oficiu postal, este foarte urgent, eu acum semnez actele, in cateva minute va pleca".

Apoi am luat legatura cu "asiguratorul", care urma sa primeasca banii: "Intrati in oficiul postal si cereti un formular. Ne sunati inapoi cand ati efectuat transferul".

Sa nu faceti asa ceva!

"Niciodata nu se pune problema unei plati sau sa intrebam daca pacientul este asigurat sau nu. In niciun caz nu se anunta familia sa transfere bani sau sa plateasca, ca daca nu, nu tratam bolnavul", explica Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Medicii si politistii va sfatuiesc ca in situatia in care primiti un astfel de mesaj, sa va sunati personal copilul. In cazul in care nu raspunde, verificati la numerele oficiale ale spitalului si la dispeceratul politiei. Si nu trimiteti nimanui niciun ban.

Oricine isi poate da seama ca un astfel de mesaj este cat de se poate de iresponsabil. Indivizii se joaca cu sentimentele oamenilor, iar un parinte slab de inger ar putea chiar suferi un soc.

Asta ca sa nu mai punem la socoteala ca suma ceruta de indivizi - aproape 700 de euro - nu numai ca nu acopera nici pe sfert cheltuielile reale cu un astfel de caz, dar cati au atitia bani in case?

Va reamintim ca moda SMS-urilor inselatoare a debutat cu anuntul unui castig imaginar, in schimbul caruia oamenii ar fi trebuit sa trimita coduri de cartele de reincarcare sau sume reprezantand comision din suma castigata. Nu va incredeti in astfel de mesaje, oricat de convingatoare ar parea si verificati-le intotdeauna nu la numerele recomandate, ci la cele oficiale!

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Inconstienta ucide! Si-a omorat fiica in timp ce o ajuta sa scrie un SMS
Inconstienta ucide! Si-a omorat fiica in timp ce o ajuta sa scrie un SMS

O fetita de numai 10 ani si-a pierdut viata intr-un tragic accident de masina, dupa ce mama ei, care conducea autoturismul, a vrut sa o ajute sa scrie un SMS.

S-a spanzurat! Insa nu inainte de a-si avertiza fiul vitreg, printr-un SMS!
S-a spanzurat! Insa nu inainte de a-si avertiza fiul vitreg, printr-un SMS!

Lovitura teribila pentru un baiat de 19 ani din Arges care a gasit pe telefon un mesaj tulburator prin care tatal vitreg il anunta ca se va sinucide. L-a citit prea tarziu si a aflat ca barbatul, in varsa de 46 de ani, si-a dus planul la capat.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.