Atenție la ce monitoare cumpărați pentru bebeluși. Riscați amenzi


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 30 Septembrie 2018 06:56
Categorie: Stiri Sociale

Părinţi, mare atenţie ce aparatură pentru bebeluşi cumpăraţi!

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii avertizează că anumite monitoare produse în afara Uniunii Europene sunt ilegale la noi, pentru că pot bruia semnalul de telefonie mobilă pe o rază de 300 de metri.

Nici măcar serviciul de urgenţă 112 nu poate fi apelat dacă semnalul interferează. Cei care nu respectă regula riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Potrivit specialiştilor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, staţiile de monitorizare pentru bebeluşi, telefoanele fixe fără fir, de tip DECT 6.0, radiomicrofoanele sau jucăriile teleghidate cumpărate online din Statele Unite, Canada ori Asia, perturbă comunicaţiile mobile din interiorul Uniunii Europene.

Cătălin Sonohan, Direcţia Regională ANCOM Iaşi: "Orice încercare de a iniţia un apel va eşua, convorbirile în desfăşurare se vor întrerupe. în cazuri extreme se poate ajunge până la imposibilitatea de a apela 112. Problema este că acest dispozitiv este destinat să funcţioneze într-o bandă care este destinată pentru serviciile de telefonie mobilă din generaţia a 2 şi a 3."

Bogdan Stănescu, Direcţia Regională ANCOM Iaşi: "Utilizarea, importul şi comercializarea acestor echipamente de tip DECT 6.0 este interzisă pe teritoriul României şi al UE."

Numai în zona Moldovei au fost descoperite anul acesta 160 de echipamente ilegale. Cele mai multe au fost localizate după reclamaţii făcute de diverse persoane la operatorii de telefonie. Vecinii celor care aveau în casă aparate de monitorizare a bebeluşilor s-au plâns că nu mai puteau să îşi folosească telefoanele mobile.

În cazul în care sunteţi depistaţi cu un astfel de aparat riscaţi în prima fază un avertisment. Cei care nici aşa nu respectă regula vor fi amendaţi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Amenda pe care o riscă cei care hrănesc porumbei. ”Fac mizerie și sunt purtători de boli”
VIDEO PROTVPLUS.RO